24 / 04 / 2024

İzmir Belediyesi'nin 11. arıtma tesisi Küçük Menderes'e!

İzmir Belediyesi'nin 11. arıtma tesisi Küçük Menderes'e!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayındır merkeze uzak yerleşim yerlerinin atık su sorununu çözmek amacıyla 13,3 milyon liralık yatırıma hazırlanıyor.



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Küçük Menderes Havzası'm kirlilikten kurtarmak için başlattığı arıtma seferberliği sürüyor. Havzada Güneybatı, Urla, Urla Yüksek Teknoloji, Menderes (Havza), Özdere, Seferihisar, Doğan bey, Bayındır, Torbalı ile Ayrancılar -Yazıbaşı ileri biyolojik atık su antma tesislerini kuran  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ÎZSU Genel Müdürlüğü, Bayındır'da Hasköy'de kuracağı antma tesisi için de ihale sürecini tamamladı. 10 milyon 256 bin liralık yatınmla tesisin yapımına önümüzdeki günlerde başlanıyor. Bayındır'ın Arıkbaşı, Çırpı, Hasköy ve Havuzbaşı yerleşimlerinin evsel atık sulannı antacak tesis, Hasköy ve Gerenler Mahallesi sınırları içerisinde 10 bin metrekarelik alanda yer alacak. Günlük 2 bin metreküp artıma kapasitesiyle yaklaşık 10 bin kişinin atık suyunu antacak tesiste, ileri biyolojik yöntemlerle arıtma yapılacak. 


Ankbaşı, Çırpı, Hasköy ve Havuzbaşı mahallelerinin evsel atıklarının alınarak tesise iletilmesi amacıyla yaklaşık 8 kilometre uzunluğunda atık su iletim hattı ile bir adet terfi merkezi imalatı da yapılacak. 2 milyon 994 bin liralık bu yatırım da önümüzdeki günlerde başlıyor. 


Hasköy antma tesisinin de devreye girmesiyle, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin K. Menderes havzasında kurduğu antma tesisi sayısı ll'e çıkacak. 


Haber Ekspres


Geri Dön