26 / 04 / 2024

İzmir, Berlin Fuarı'nda tanıtıldı!

İzmir, Berlin Fuarı'nda tanıtıldı!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), fuarda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın birlik için ayırdığı standın yanı sıra kendisine ait 60 metrekarelik 'ETİK-İzmir Destinasyon' isimli standıyla da katıldı.




Almanya'da düzenlenen Uluslararası Turizm Borsası (ITB) Berlin Fuarı'nda İzmir, gövde gösterisi yaptı. Fuar öncesi Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği'nde AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile turizm sektör temsilcilerin de katıldığı kokteylde turizmde hukuksal sorunlar tartışıldı, çözüm stratejileri belirlendi. İzmir'in tanıtımının uluslararası turizm fuarlarında yeteri kadar yapılmamasından yakınan Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), fuarda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın birlik için ayırdığı standın yanı sıra kendisine ait 60 metrekarelik 'ETİK-İzmir Destinasyon' isimli standıyla da katıldı. 


Protokol yapıldı

Fuarın ilk gününde Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, ETİK standını gezerek derneğin tanıtım faaliyetleri hakkında bilgi aldı. ITB Berlin öncesi Berlin Büyükelçiliği'nde Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu onuruna, turizm sektörünün de katıldığı koktey düzenlendi. Kokteyde Türkiye turizminin gelişmesi için Almanya'da bulunan tur operatörleri ile Türkiye'deki turizmciler arasındaki çözüm bekleyen konular tartışıldı. İşler, "Alman pazarının İzmir'de büyümesi için her yıl ITB Berlin'e geliyoruz. Bu özel davette de Almanya ile aramızdaki hukuksal sorunların yanı sıra turizmin bekleyen sorunları çözüme kavuşturabilmek adına sektörün önde gelen isimleriyle sorunları tartıştık" dedi. Almanya ile Türkiye arasındaki şirket kuruluşları ve hukuksal sorunların çözümüne yönelik olarak protokol anlaşması yapıldı. 



Yeni Asır


Geri Dön