19 / 04 / 2024

İzmir Bilimpark hizmete açıldı!

İzmir Bilimpark hizmete açıldı!

İzmir Bilimpark iki binasıylar hizmete açıldı. Ekrem Demirtaş, "Üniversite teknopark-sanayi işbirliğinde örnek bir model hayata geçirildi" dedi.Demirtaş Bilimpark'ta ileri teknolojili ürünlerin seri üretimi için yer tahsis edeceklerine dikkat çekti.



İzmir Bilimpark iki binasıylar hizmete açıldı. Ekrem Demirtaş, "Üniversite teknopark-sanayi işbirliğinde örnek bir model hayata geçirildi" dedi 


Ar-Ge projeleri yararlanabiliyor 

İzmirpark hakkında Demirtaş, yatırımcılara şu bilgileri verdi: "Yatırımcılarımız, Teşvik Sistemi'ne göre Teknoloji Geliştirme Bölgeleri'nde yapılacak teknolojik ürün yatırımı 5. Bölge teşviklerinden yararlanabilecek. Bunun için ileri teknolojik ürün Bakanlık, KOSGEB veya TÜBİTAK tarafından desteklenen Ar-Ge projeleri neticesinde elde edilmiş olmalı." 



Gençlere imkân 

Bilimpark'ta ileri teknolojili ürünlerin seri üretimi için yer tahsis edeceklerine dikkat çeken Demirtaş, şunları söyledi: "Bilimpark, yaratıcı ve yenilikçi firmaların katılımıyla Türkiye'nin bilim üretim üssü haline gelecek. Gelecek üçüncü bin yıla Türkiye'yi hazırlamak için genç nesillerin her türlü bilimsel çalışma imkanı bulması çok büyük önem taşıyor. Biz de bu imkânı genç, yaratıcı girişimcilerimize sunuyoruz." İzmir'in tasarımda yüksek katma değerli ürünlerin geliştirildiği merkezi olma hedefiyle kurulan  İzmir  Bilimpark, ilk firmalarına ev sahipliği yapmaya başladı. İzmir Ticaret Odası, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ve İTOB Organize Sanayi Bölgesi öncülüğünde kurulan İzmir Bilimpark'ta İdare Binası ve Kuluçka Merkezi Binası tamamlanarak, kullanıcıların hizmetine açıldı. Binalar, İEÜ Mimarlık Bölümü öğretim görevlileri ve öğrencileri tarafından tasarlandı. 


Örnek model 

İTO Yönetim Kurulu Başkanı ve İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, merkezin tamamlanmasıyla birlikte yaratıcı düşüncelerin hayat bulmaya başladığını kaydetti. Demirtaş, "İzmir Bilimpark Ar-Ge, inovasyon ve tasarımda yüksek katma değerli ürünlerin geliştirildiği ve üretildiği bir teknopark olacak. İEÜ'nün akademik gücü ve desteği ile üniversite-teknopark-sanayi işbirliğinde örnek bir modeli hayata geçirmiş oluyor" dedi. 



Milliyet Ege


Geri Dön