25 / 04 / 2024

İzmir Büyükşehir kentsel dönüşüm fırsatçılarına karşı uyardı!

İzmir Büyükşehir kentsel dönüşüm fırsatçılarına karşı uyardı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi dönüşüm proje alanlarında bazı kişilerin belediye adı kullanarak satış için para talep ettikleri duyumu üzerine önemli bir açıklama yaptı.



Büyükşehir Belediyesi dönüşüm proje alanlarında bazı kişilerin belediye adı kullanarak satış için para talep ettikleri duyumu üzerine açıklama yaptı. Vatandaşları uyararak "Bu süreçte, Belediyeıııizce yürütülen Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında herhangi bir şahıs veya şirketin dönüşüm alanları ile ilgili görüşme yapması, sözleşme imzalaması, konut satış vaadinde bulunması ve herhangi bir isim altında para alışverişi yapması vb. gibi hususlarda hiç bir yetkisi bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı. 


Milliyet Ege



Haber Ege'de Son Söz Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde kentsel dönüşüm proje alanlarında konut satışları hakkında önemli bir uyarı geldi.


Bölgelerde konut satışı için belediye adını kullanarak para talep eden şahısların bulunduğu duyumunu alan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları uyararak “Bu süreçte, Belediyemizce yürütülen Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında herhangi bir şahıs veya şirketin dönüşüm alanları ile ilgili görüşme yapması, sözleşme imzalaması, konut satış vaadinde bulunması ve herhangi bir isim altında para alışverişi yapması vb. gibi hususlarda hiç bir yetkisi bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.


İŞTE O AÇIKLAMA

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmaları yürütülen Kentsel Dönüşüm proje alanlarında, bazı kişilerin Belediyemizin adını kullanarak “projelerimizde üretilecek olan konutların satışı” için vatandaşlardan para talep ettikleri duyumları alınmıştır.


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kentsel Dönüşüm proje görüşmeleri, Belediyemize ait "İletişim ve Tanıtım Merkezleri"nde "uzlaşma esaslı" olarak gerçekleştirilmektedir. Dönüşüm alanlarında sadece 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 5998 Sayılı Kanun ile değişik 73. Maddesi kapsamında belirlenen hak sahipleri ile  sözleşmeler imzalanmaktadır. Hak sahiplerine teklif edilen konut tip ve büyüklükleri, hesaplanan yeni inşaat hakları üzerinden belirlenmektedir. Proje görüşmelerinde ve sözleşme aşamasında hak sahipleri ile hiç bir şekilde para alışverişi yapılmamaktadır.

 

Bu süreçte, Belediyemizce yürütülen Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında herhangi bir şahıs veya şirketin dönüşüm alanları ile ilgili görüşme yapması, sözleşme imzalaması, konut satış vaadinde bulunması ve herhangi bir isim altında para alışverişi yapması vb. gibi hususlarda hiç bir yetkisi bulunmamaktadır.

Vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına, Belediyemizin adını kullanarak kendilerinden Kentsel Dönüşüm alanlarında üretilecek konutların satışı vaadiyle para talep eden kişilere itibar etmemeleri ve bu kişiler hakkında ilgili yerlere şikayette bulunmaları hususunu önemle bilgilerinize sunarız.


Ege'de Son Söz


Haber  İzmir  Haber Ekspres Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İzmir Büyükşehir Belediyesi dönüşüm proje alanlarında bazı kişilerin belediye adı kullanarak satış için para talep ettikleri duyumu üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada vatandaşların Belediyenin adını kullanarak kendilerinden kentsel dönüşüm alanlarında üretilecek konutların satışı vaadiyle para talep eden kişilere itibar etmemeleri ve bu kişiler hakkında ilgili yerlere şikayette bulunmaları istendi. 


İzmir Büyükşehir Belediyesinde kentsel dönüşüm proje alanlarında konut satışlan hakkında önemli bir uyarı geldi. Bölgelerde konut satışı için belediye adını kullanarak para talep eden şahısların bulunduğu duyumunu alan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları uyararak "Bu süreçte, Belediyemizce yürütülen Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında herhangi bir şahıs veya şirketin dönüşüm alanlan ile ilgili görüşme yapması, sözleşme imzalaması, konut satış vaadinde bulunması ve herhangi bir isim altında para alışverişi yapması vb. gibi hususlarda hiçbir yetkisi bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı. 


Açıklamanın tamamı şöyle: İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmaları yürütülen Kentsel Dönüşüm proje alanlarında, bazı kişilerin Belediyemizin adını kullanarak "projelerimizde üretilecek olan konutların satışı" için vatandaşlardan para talep ettikleri duyurulan alınmıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kentsel Dönüşüm proje görüşmeleri. Belediyemize ait "İletişim ve Tanıtım Merkezleri"nde "uzlaşma esaslı" olarak gerçekleştirilmektedir. 


Haber Ekspres (İzmir)


Geri Dön