05 / 05 / 2024

İzmir Büyükşehir, metronun yeni hattı için ihaleye çıkıyor!

İzmir Büyükşehir, metronun yeni hattı için ihaleye çıkıyor!

İzmir metrosunu Evka 3’ten Fahrettin Altay’a kadar uzatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de metroyu Narlıdere İstihkam Okulu’na kadar götürmek için çalışmalarını sürdürüyor. İhale 10 Şubat'ta...





İzmir Büyükşehir Belediyesi, Metro’nun F. Altay ile Narlıdere arasındaki güzergahın 4.5 kilometrelik kısmı için yapım ihalesine hazırlanıyor. Belediye salı günü de projenin ikinci etabı olan Narlıdere İtfaiye ile İstihkam Okulu arasındaki 4 kilometrelik sondaj ve uygulama projesini ihale edecek.


İzmir metrosunu Evka 3’ten Fahrettin Altay’a kadar uzatan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, şimdi de metroyu Narlıdere İstihkam Okulu’na kadar götürmek için çalışmalarını sürdürüyor. 8.5 kilometrelik yeni metro güzergahının 4.5 kilometrelik bölümünün uygulama projelerini hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, kalan 4 kilometrelik bölümün zemin sondaj ve uygulama projeleri için 10 Şubat 2015’te ihale gerçekleştirecek.


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nden gerekli izinlerin alınmasının ardından da, uygulama projesi hazır olan F.Altay- İtfaiye arasındaki 4.5 kilometrelik 5 istasyonlu güzergahın yapım ihalesine çıkılacak.


Üçyol - Üçkuyular metro hattının uzantısı niteliğindeki Fahrettin Altay- Narlıdere hattı toplam 8.5 kilometre uzunluğunda olacak. 10 istasyonlu olarak planlanan güzergahın projesi hazır olan bölümünde; Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Narlıdere olarak belirlenen 5 yer altı istasyonu bulunuyor. İkinci aşama olarak Narlıdere İstihkam Alayına kadar olan bölüm de yine 5 adet yer altı istasyonu yapılacak. Güzergahın tamamının aç- kapa tünel şeklinde yapılması planlanıyor.


Hürriyet Ege




Geri Dön