24 / 04 / 2024

İzmir Çeşme'ye toplu konut müjdesi!

İzmir Çeşme'ye toplu konut müjdesi!

İzmir Çeşme’de dar gelirliler için sosyal konut projesi inşa edilecek. Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Reisdere Mahallesi’ndeki sosyal konut alanında düzenleme ve alt yapı çalışmalarına başlandığını açıkladı.




Çeşme Belediyesi’nin uzun zamandır beklenen sosyal konut projesi heyecan yarattı. Milliyet gazetesinde yer alan habere göre, Çeşme Belediyesi’nin dar gelirli ve konutu olmayan vatandaşlar için gerçekleştireceği sosyal konut projesi hakkında açıklamalar yapan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Reisdere Mahallesi’ndeki sosyal konut alanında düzenleme ve alt yapı çalışmalarına başlandığını söyledi.

Taslak projeler hakkında açıklama yapan Başkan Dalgıç, konutların tek katlı, taş duvarlı ve bahçeli olacağını belirtti. Belediye öncülüğünde bir kooperatif kurulacağını belirten Dalgıç, 2019 Ocak ayında ilan edecekleri tarihte başvuruların kabul edileceğini söyledi.

"Her zaman, dikey değil, yatay büyümenin savunucusu oldum"

Çeşme Belediyesi’nin, sosyal konut alanında büyük bir adım attığını dile getiren Başkan Dalgıç, "Reisdere Mahallemizde, 200 dönümlük bir alan içerisinde 412 konutun yer alacağı bir projeye başladık. Bu alan içerisinde düzenlemeler ve alt yapı çalışmaları devam ediyor. 2019 yılının ilk ayında da ilan ederek başvuruları kabul etmeye başlayacağız. Kurulacak olan kooperatifte yer alacak insanları belirlemek için başvuruları toplayacağız. Ama özellikle yapmak istediğimiz şu; alt yapısı bitmiş, bütün donatıları hazırlanmış olduktan sonra binaların inşaatına başlamak istiyoruz. Binalar tek katlı olacak. Dikine değil, yatay büyümenin her zaman savunuculuğunu yaptım. Geçmişte yaptığım Belediye Başkanlığı dönemimde de yaptığımız imar planlarında bunu uygulamaya çalıştım. Çeşme’ye yakışanın da dikey değil, yatay büyüme olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

"2,5 - 3 yıl içinde tamamlanacak"

Kooperatif binalarının 2,5 - 3 yıl içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini söyleyen Başkan Dalgıç, "En geç 3 yıl içinde vatandaşlarımız evlerine kavuşmuş olacak. Yapılacak olan evlerin Çeşme için örnek bir proje olacağını da iddia ile söylüyorum. Projeyi tasarlarken, çok katlılık yerine, insanların toprağa, bahçesindeki çime basabileceği yaşam alanları oluşturmak istedik. Bu projeyle öncü olacağımıza inanıyorum. 200 dönümlük alan içerisinde, 412 konut dışında, yeşil alanlar, sosyal donatılar, spor alanları, ticari alan yer alacak. Konutlar dışında kalan bu alanlar öncelikle yapılacak. Bunların çalışması da başladı" dedi.

"Kriterlere uyanlar kabul edilecek"

Belediyenin Başkanlık ve diğer birimleri ile proje üzerinde çalıştığını söyleyen Dalgıç, "775 sayılı Gecekondu Kanunu’na uyan, konutu olmayan, az gelirli vatandaşlarımızın yer alacağı bir kooperatif kurulacak. Herkes başvurabilir, ancak belirlenen kriterlere uymayanlar doğal olarak elenecek. Başvuranların araştırmaları yapılacak. Kriterlere uyanlar kooperatif üyesi olarak kabul edilecek" şeklinde konuştu.

200 dönüm alan içerisinde inşa edilecek olan olan 412 konutun 37’si 72 metrekare, 49 adedi ise 78 metrekare ve bağımsız tek konut olması planlanırken, 158 adedi 72 metrekare, 168 adedinin de 78 metrekare ve ikiz konut olması planlandı.


Geri Dön