16 / 04 / 2024

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

İzmir Çiğli'de hayata geçecek kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı. Kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde uzlaşma görüşmeleri 31 Ağustos'ta başlayacak. 



İzmir'in Çiğli ilçesine bağlı Güzeltepe Mahallesi'nde hayata geçecek kentsel dönüşüm projesi için düğmeye basıldı. Milliyet'te yer alan habere göre; kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklama yapan  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentsel dönüşüm çalışmaları için mutlu olduklarını dile getirdi.

İzmir Çiğli de kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu projeden bir kazancının olmadığını söyleyen Soyer, Aksine Büyükşehir’e ait 30 dönüm araziyi de Güzeltepe’nin kentsel dönüşümü için tahsis ediyoruz” dedi. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü de mahallenin 30 senedir kentsel dönüşüm beklediğini dile getirerek “Projenin içerisinde pazaryeri, kreş, düğün salonu gibi çok amaçlı kullanılabilecek bir sosyal tesis çalışması olacak. Aynı zamanda Güzeltepe’nin kendine ait bir Cemevi de olacak. Ne kadar hızlı hareket edersek ne kadar hızlı uzlaşırsak, o kadar hızlı ev sahibi olacağız” şeklinde konuştu. Toplantıda İzmir Büyükşehir Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanı Arzu Özçelik de sunum gerçekleştirdi. 7 farklı tipte konut seçeneğinin sunulacağını açıkladı. Uzlaşma görüşmeleri 31 Ağustos’ta başlayacak. 

İzmir'de kentsel dönüşüm için büyük adım!


Geri Dön