27 / 04 / 2024

İzmir Çiğli'deki üstgeçit onarılmayı bekliyor!

İzmir Çiğli'deki üstgeçit onarılmayı bekliyor!

Bir kamyonun kasasında bulunan forklift aracı, üst geçite çarptı. Alsancak yönünden gelen ve bu noktaya kadar bütün üst geçitlerden geçebilen kamyon, burada üst geçide takıldı.




Çiğli Anadolu Caddesi Santral Durağı'nda önceki akşam saatlerinde büyük bir facia kıl payı ucuz atlatıldı. Bir kamyonun kasasında bulunan forklift aracı, üst geçite çarptı. Alsancak yönünden gelen ve bu noktaya kadar bütün üst geçitlerden geçebilen kamyon, burada üst geçide takıldı. Forkliftin devrilmesi ise büyük bir faciaya davetiye çıkardı. Çevredeki vatandaşların dehşet dolu gözlerle izlediği kazada şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Ancak bu tür kazaların sık sık yaşanması nedeniyle üst geçidin ağır hasar gördüğü ve kullanılamaz hale geldiği gözlendi. 


Kullanıma kapandı

Sürekli çarpan araçlar nedeniyle  İzmir  Büyükşehir Belediyesi tarafından uzun süredir kullanıma kapatılan üst geçitin, betonların patladığı, demirlerinin yamulduğu ve yürüyen merpenlerinin iç mekanizmasının ise parçalanarak bozulduğu gözlendi. Kırık dökük içinde kalan üst geçitin kaderine terk edilmesine tepki gösteren vatandaşlar, "İzmir Büyükşehir Belediyesi ya bu köprünün yüksekliğini ayarlasın ya da buradan kaldırsın. Yoksa bu üst geçit bundan sonra da daha büyük kazalara davetiye çıkarabilir" dedi. Üst geçitin bir an önce yenilenmesini isteyen vatandaşlar, "Bu üst geçiti kullanamadığımız için mağduriyet yaşıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bir an önce burada gerekli önlemleri almasını istiyoruz" dediler.


Boyu daha alçak 

Uzmanlar burada bir ön önce önlem alınması gerektiği görüşünde... Çünkü karayolları standartlarına göre üst geçitlerin yüksekliği 4.80 metre. Ama bu üst geçitin boyu daha alçak. Diğer bütün üst geçitlerden rahatlıkla geçebilen kamyon ve TIR'lar burada takılıyor. Yük aldıktan sonra Alsancak Limanı'ndan buraya kadar bütün üst ve alt geçitlerden rahatlıkla geçebilen kamyon ve TIR'lar buradan geçemiyor. Belediye buna bir önlem almayınca sık sık kazalar meydana geliyor. En son bir forklif TIR'ın dorsesinden devrildi. Faciaya kıl payı buradaki insanlar kurtuldu. Belediye bu üst geçitin boyunu yükseltmezse daha büyük facialar yaşanabilir.


Konak alt geçidi de alçak

Konak Alt Geçiti'nin yapılışı sırasında büyük tartışmalar yaşanmıştı. Sürekli kazaların meydana geldiği alt geçitte de 4 metre yüksekliğinde yapılan geçitin 4.80 cm olması gerektiği belirtilmişti. Ancak geçit 4 metre yüksekliğinde yapılarak hizmete açılmıştı.



Yeni Asır


Geri Dön