25 / 04 / 2024

İzmir Göztepe Stadı için geri sayım başladı!

İzmir Göztepe Stadı için geri sayım başladı!

Büyükşehirin, Gürsel Aksel Stadı yanındaki araziyi bedelsiz vermesi Göztepe camiasında büyük sevinç yarattı. Stadın inşaatı iki ay içinde başlayacak.



İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, önceki gün yapılan toplantıda Gürsel Aksel Stadı'nın yanındaki 1406 metrekarelik arazinin bedelsiz devir talebini onaylarken, karar Göztepe cephesinde büyük coşku yarattı. Gürsel Aksel Stadı'nın yerine yapılacak Göztepe Stadı'nın inşaatına başlanması için en büyük engel ortadan kalkarken, Başkan Vekili Talat Papatya, en kısa sürede 21 bin kişilik stat inşaatına başlanıp rekor bir sürede projeyi tamamlamak istediklerini belirtti. 


DOYAP GARANTİ VERDİ 

Gürsel Aksel'de faaliyet gösteren altyapıyı taşımak için de İnciraltı'nda arazi aradıklarını belirten Papatya, "Kalıcı bir yer bulana kadar İzmirspor'un İnciraltı Tesisleri'ni de kullanabiliriz" dedi. Bu arada Göztepe Stadı'nın ilahesini alan DOYAP Yapı Sanayi Enerji ve Mühendislik firmasının sahibi Selahattin Doyran, "Bundan sonraki süreç ruhsat ve proje ile ilgili işlemlerle alakalı. Beklentimiz 1-2 ay içinde stat inşaatına başlamak. İnşaatın tamamlanma süresi 2 yıl ancak biz 1.5 yılda bitirmeyi planlıyoruz" diye konuştu. 


Geri Dön