19 / 04 / 2024

İzmir için korkutan açıklama: Deprem riski İstanbul'dan daha yüksek!

İzmir için korkutan açıklama: Deprem riski İstanbul'dan daha yüksek!

İzmir'de 2020'de büyük bir deprem meydana geldiğini ve 117 vatandaşın yaşamını yitirdiğini belirten İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "İstanbul’da dahi tehlike bizden daha büyük değil. Altında canlı fay hatları bulunan bir şehirde yaşıyoruz" dedi.



İzmir Deprem Master Planı toplantısı, Vali Yavuz Selim Köşger'in başkanlığında düzenlendi. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Deprem Master Planı toplantısı,  İzmir  Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında, il protokolünün de katılım göstermesiyle, İl Afet Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Vali Köşger; yerel yönetimleri, bürokrasiyi, akademisyenleri ve STK temsilcilerini bir araya getiren toplantıda, İzmir’in önemli gündem maddelerinin ilk sırasında yer alan deprem konusunda, bütün kesimlere iş birliğinde çalışmak için çağrı yaptı. 

İzmir için korkutan açıklama: Deprem riski İstanbul dan daha yüksek!

İzmir'de 2020'de büyük bir deprem meydana geldiğini ve 117 vatandaşın yaşamını yitirdiğini belirten Vali Köşger, İzmir’in Türkiye’deki metropoller arasında deprem riskinin en yüksek illerden biri olduğuna dikakt çekti. Medyaya sık sık İstanbul’da beklenen depremin gündeme geldiğine vurgu yapan Vali Köşger, “İstanbul’da dahi tehlike bizden daha büyük değil. İzmir’de akademisyenlerimizle, işin uzmanlarıyla ve bu konuda araştırmaları olan kesimlerle konuşuyoruz. Canlı fay sayısı kaç olursa olsun merkezinde canlı fay hatları bulunan başka bir metropol yok. Altında canlı fay hatları bulunan bir şehirde yaşıyoruz" açıklamasında bulundu. 

Millet olarak kuvvetli olduğu kadar zayıf taraflarımızın da olduğunu vurgulayan Vali Köşger, "Zayıf taraflarımızdan biri; bir iş başımıza gelmeden çok ciddiye almıyoruz. Afete maruz kalınca olayı ciddiye alıp o anda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Doğal afetler önceden hazırlık ve çalışma yapılması, gerçekler neyse tespit edilerek ona göre önlem alınması gereken durumlardır. İzmir’in canlı fay hatları nerededir, en son ne zaman hareket göstermiştir, periyodik ritmi nedir, ne kadar şiddette deprem üretebilir? Cevaplarını bilirsek yapılaşmayı, kentin gelişmesini ona göre planlar, ona göre çalışırız. Yapılması gereken esasen budur. Bildiğim kadarıyla İzmir Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları var. Biz de AFAD olarak, İl Risk Azaltma Planı (İRAP) adı altında çalışmalar yürütüyoruz" şeklinde konuştu.

İzmir için korkutan açıklama: Deprem riski İstanbul dan daha yüksek!

Dokuz Eylül Üniversitesi akademisyenleri tarafından hazırlanan ve planlanan çalışmalara ilişkin bilgilendirme alacaklarını belirten Vali Köşger, "Bu bilgilendirmenin ardından İzmir'in pek çok kesimini temsil eden katılımcıların görüş ve önerilerini de dinleyeceğiz. Yoğun bir katılım var bu vesile ile teşekkür ediyorum. Şehir bizim şehrimiz, ülke bizim ülkemiz. Dolayısıyla hep birlikte herhangi bir çekişmenin tarafı olmadan, teknik şekilde, iş birliği içerisinde, el birliği ile bu çalışmaları yürütmemiz gerekiyor" dedi.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den İzmir için korkutan açıklama!

İzmir’in yapı stoku envanteri çıkarılıyor!


Geri Dön