25 / 04 / 2024

İzmir imar planlarına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi! 

İzmir imar planlarına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi! 

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliğine onay verdiğini açıkladı. 



İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne AK Parti  İzmir  Milletvekili Necip Nasır'dan müjde geldi. Milliyet'te yer alan habere göre; Nasır, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliğine onay verdiğini dile getirdi.

Nasır açıklamasında “İzmir’in, Büyükşehir’in 2012 yılından bu yana hazırlamadığı ve talep etmediği bu imar yönetmeliği yüzünden kaybı çok büyük oldu. Yıllarca bir inşaat mühendisi ve sivil toplum kuruluşu başkanı olarak imar yönetmeliğinin önemine dikkat çektik ve bu konuda uğraş verdik. Plansızlığın yarattığı sorunlarla uğraşan ve her fırsatta planlı bir yapıya kavuşması için mücadele ettiğimiz güzel İzmir’imiz, 1/100.000’lik planlarının yıllar sonra onaylanmasından sonra, artık bir imar yönetmeliğine de kavuştu” ifadelerine yer verdi.

 İzmir imar planlarına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ndan onay geldi! 

Nasır, sözlerine şu şekilde devam etti:

 “Artık bir dakika bile zaman kaybetmeye tahammülümüz yok. Depremle yaşadığımız gerçeğini unutmadan, doğru planlama ve yapılarla hemşerilerimizi daha yaşanır bir kente kavuşturmanın çabası içinde olmalıyız. AK Parti olarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da İzmir’imiz için çalışmaya devam edeceğiz.”
 

İzmir Karşıyaka sakinlerinin imar tepkisi: Felaket yaşanmadan çözüm bekliyoruz!


Geri Dön