28 / 03 / 2024

İzmir İnciraltı için toprak sahiplerine kamu yararı kararı!

İzmir İnciraltı için toprak sahiplerine kamu yararı kararı!

İzmir'e bağlı İnciraltı için toprak sahiplerine kamu yararı kararı çıktı. Kararı İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut açıkladı.



İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı (İNGEDER) Tayfun Karabulut, İnciraltı  toprak sahipleri için kamu yararı kararı belgesinin aldınığını ve planlama önündeki en büyük engelin kalktığını açıkladı. Milliyet'te yer alan habere göre; Karabulut, gösterdikleri özveriden dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve AK Parti MKYK Üyesi  İzmir  Milletvekekili Mahmut Atilla Kaya’ya teşekkür etti.

Tet tek talepleri iletti 

Ankara’da, Tabiat Varlıkları Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman’ı ziyaret ederek toprak sahiplerinin görüş, öneri ve taleplerini ilettiğini belirten Karabulut, “Planlarımızın İzmir’in ve İzmirlinin tüm hassasiyetlerinin göz önüne alınarak yürütülmekte olduğunu bir kez daha gördük. Bakanlığımız tüm görüşleri, katılımcı bir şekilde alarak sadece şehrimize değil, ülkemize katma değer getirecek eşsiz bir plan üzerinde çalışma yürütüyor. Ankara’dan İzmir’e mutlu döndük. Planlar tamamlandığında kazananın 3-5 kişi değil, tüm İzmirliler olacak. 2021 yılında şehrimizde düğün var; İzmir’in ve  tüm dostlarını bekliyoruz” dedi.

İzmir İnciraltı için toprak sahiplerine kamu yararı kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın planlama sürecinde hak sahipleri ile birçok kez toplantı yapıp görüş ve önerilerini anlattığını ifade eden Karabulut, “Bu içten yaklaşım bizleri çok mutlu etti. Bugüne kadar İnciraltı’nda  bir metrekare yeri olan  hak kaybına uğramaması için azami gayret gösteren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mıza ve bugüne kadar ki net duruşuyla Bakan Kurum’a teşekkür ederiz” dedi.

Toplantı bu ay 

Tabiat Varlıkları Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman ise, “İnciraltı planlama çalışmasını İzmir’in, İzmirlilerin ve kamunun menfaatini gözeterek katılımcı olarak yürütüyoruz. Ocak ayı içerisinde yine İzmir’e gelerek toprak sahipleri, belediyeler ve STK’larla planlama üzerinde tekrar görüşmede bulunacağız” şeklinde konuştu.

 

İzmir İnciraltı’nda yüksek katlı binalara izin verilmeyecek!


Geri Dön