27 / 04 / 2024

İzmir İnciraltı’nda yüksek katlı binalara izin verilmeyecek!

İzmir İnciraltı’nda yüksek katlı binalara izin verilmeyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda İnciraltı zirvesi düzenlendi. Alanın sağlık turizmi olarak planlanması ve yüksek binalara izin verilmemesi gibi konular hakkında görüş alışverişi yapıldı. 



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,  İzmir  Büyükşehir ve Balçova belediyelerini planlama aşamasında olan İnciraltı’yla ilgili değerlendirmede bulunarak Ankara’ya davet etti. Milliyet'te yer alan habere göre; Bakanlık tarafından yapılan zirveye; Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, İmar Daire Başkanı Cem Dedeş, bakanlık bürokratları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin, Balçova Belediyesi’nden de İmar ve Şehircilik İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Seray Zünbülcan katılım gösterdi.

Gelişmeler sevindirdi

Gerçekleşen toplantı sırasında İnciraltı’yla ilgili gelinen nokta paylaşıldı. Bölgede geniş bir yeşil alan bırakılması, alanın sağlık turizmine açılması, yüksek katlı binalara izin verilmemesi gibi konularda tarafların hemfikir olduğu kaydedildi. Plansız bir İnciraltı’nda kontrolün olamayacağı ifade edildi. İkinci zirvenin 15 günün ardından yeniden yapılması kararlaştırıldı. Yüzde 97’si şahıs mülkiyeti olan İnciraltı’nın toprak sahipleri temsilcisi İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut, sevindirici gelişmeler yaşandığını ifade edildi. 

Başkente gidecek

Karabulut, “İzmir’in tüm hassasiyetlerini gözeterek, katılımcı bir planlamayla İnciraltı’nı İzmir’e kazandırmak istiyor. Bu doğrultuda 10 gün içinde Ankara’ya gideceğiz, bakanlığımızla planlar üzerinde üçüncü görüşmemizi gerçekleştireceğiz; görüşlerimizi ileteceğiz. İnciraltı’nın planlanarak İzmir’e kazandırılmasını bir düğüne benzetiyoruz. Toprak sahipleri olarak bizler Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile görüştükten sonra düğün hazırlıklarına başladık. İnşallah da yakın zamanda tüm İzmirli hemşerilerimizle düğünde pandemiden dolayı yüz yüze olmasada gönülden buluşacağız” açıklamasında bulundu. 

İzmir İnciraltı'nın imar sorunu çözülüyor!


Geri Dön