26 / 04 / 2024

İzmir İstinye Park AVM'de ÇED süreci uzayacak!

İzmir İstinye Park AVM'de ÇED süreci uzayacak!

Kamuoyunda sayısız tartışmaya yol açan ve yargıya taşınan AVM proje için yeniden başlayan ÇED sürecinde bu sefer son kararı İzmir halkı verecek.



Üçkuyular’da inşaatına başlanan AVM projesinde sürpriz bir gelişme yaşandı. Bu durumda ÇED süreci uzayacak.


 Egepostasından Erman Şentürk’ün haberine göre, Üçkuyular’da eski pazaryeri, ilçe terminali ve semt garajının bulunduğu toplam 42 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek ve Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezlerinden olacak  İzmir  İstinye Park Alışveriş Merkezi ve Otel projesinde ÇED süreci sil baştan ilerliyor. Doğuş Holding tarafından yaklaşık 460 milyon TL’ye inşa edilecek yatırım için 2014 yılında alınan “ÇED gerekli değildir” kararı projenin revize edilmesi nedeniyle iptal edilirken, süreçte kritik bir gelişme daha yaşandı.


Halk toplantısı 27 Nisan’da


Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün verdiği ön onayın ardından bir karar daha geldi. Önceki yıl mahkemeye taşınan ve pazaryeri ile ilçe garajının kaldırılmasıyla kriz yaratan dev AVM projesi bu kez halkın kantarına çıkacak. İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün duyurusuna göre, 27 Nisan 2017 tarihinde halkın katılım toplantısı düzenlenecek. Proje süreci 1 yıl daha uzayacak. 



Milliyet 


Geri Dön