26 / 04 / 2024

İzmir Karşıyaka Belediyesi iki yeni anaokulu kuracak!

İzmir Karşıyaka Belediyesi iki yeni anaokulu kuracak!

Yeni Girne Caddesi üzeri ve Mavişehir Cahar Dudayev Bulvarı'nda iki yeni anaokulu açacak. Yeni Girne'de Deniz Baykal Kültür Merkezi'ne taşınan Haberleşme Müzesi'nin yerine kurulacak olan anaokulu, 3 sınıfla 40 öğrenciye hizmet verecek.



 Mavişehir'deki anaokulunda ise 6 sınıfta 75 öğrenci eğitim alacak. Eylül ayında açılışı yapılacak anaokullarında, çocukların sosyal ve zihinsel gelişimi için gerekli tüm donanıma sahip modern sınıfların yanı sıra, yaz ve kış bahçesi, uyku odası, televizyon odası, mutfak gibi bölümler de yer alacak. 


 3 ve 6 yaş arası çocuklara tam gün hizmet verecek anaokullarında, çocuk gelişimi uzmanı eğitmenler ve bakıcı annelerle birlikte, İngilizce, müzik ve beden eğitimi öğretmenleri de görev yapacak. Çocukların zihinsel, fiziksel ve sosyal gelişimleri için uygulanacak eğitim programları, tiyatro, sinema ve hayvanat bahçesi gezisi gibi etkinliklerle de zenginleştirilecek.


 Karşıyaka Belediyesi bu iki yeni yatırımla; Ayşe Kaya Anaokulu ve geçen yıl Ahmet Piriştina Kültür Merkezi'nde açtığı anaokulu ile birlikte tam gün okul öncesi eğitim veren anaokullarının sayısını 4'e ulaştırmış olacak. Toplam öğrenci sayısı ise 95'ten 210'a çıkacak. Diğer taraftan, Bülent Ecevit ve İsmail Cem kültür merkezlerinde yarım gün anaokulu hizmeti sunan oyun odalarından yılda toplam 150 çocuk yararlanmaya devam edecek. 


 Anaokulundan üniversiteye kadar, eğitimin her kademesinde çocuk ve gençlere fırsat eşitliği yaratmak için çalıştıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Okul öncesi eğitime yaptığımız yatırımlarla, özel anaokullarına gidemeyen çocuklarımıza yeni kapılar açıyoruz. Çocuklara yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır. Bu alanda fark yaratan hizmetlere imza atmaya devam edeceğiz" dedi.


Hürriyet Ege


Geri Dön