20 / 04 / 2024

İzmir Karşıyaka Stadyumu'na şartlı tahsis!

İzmir Karşıyaka Stadyumu'na şartlı tahsis!

Yalı’da yıkılan eski stad alanına 15 bin kişilik yeni stadyum yapılması için, belediyeye ait 2770 metrekareyi, parsellerin ticari faaliyette kullanılmaması, sadece stadyum ve sosyal tesis yapılması kaydıyla Spor Genel Müdürlüğü’ne tahsis etme kararı aldı.



Karşıyaka Belediyesi ticari faaliyet şerhi koyması nedeniyle stadın altına yapılacak işyerlerinin Karşıyaka Spor Klubü’ne tahsis edilmesini isteyecek.


Karşıyaka’da Gençlik ve Spor Bakanlığı,  TOKİ  ve Karşıyaka Belediyesi arasında soruna neden olan Yalı’ya 15 bin kişilik stadyum projesinin önündeki imar ve mülkiyetle ilgili engel Karşıyaka Belediyesi’nin yaptığı düzenlemeyle ortadan kalktı. Daha önce yeni stadyum için Bakanlık’ın yaptığı plan nedeniyle kapsam içinde kalan imar yolları belediyenin mülkiyetine geçmiş, belediyeden buraların Spor Genel Müdürlüğü’ne tahsisi istenmişti. Belediye, yeni plana göre kadastral çalışmanın ardından 1 eylül günü yapılan meclis toplantısına belediyeye ait planda stadyum alanında kalan 2529 metrekare ve sosyal tesis alanında kalan 241 metrekare olmak üzere 2770 metrekarelik alanın Spor Genel Müdürlüğü’ne şartlı tahsisini İmar, hukuk, plan-bütçe komisyonlarına sevk etti.


Stadla ilgili önergeler komisyonlardan olumlu görüşle geçtikten sonra Ekim ayı ilk Meclis toplantısında oybirliğiyle onaylandı. Karara göre sözkonusu parsellerin ticari faaliyette kullanılmaması, sadece stadyum ve sosyal tesis yapılması şartıyla Spor Genel Müdürlüğü’ne bedelsiz tahsis edilecek. İşlemlerin tamamlanmasıyla stadyumun yapılması için mülkiyetle ilgili bir sorun kalmayacak. Karşıyaka Belediyesi’nin ticari faaliyet şerhi koyması tartışma yarattı. Belediye’nin stadın altına yapılması sözkonusu işyerlerinin ise bu şerhe göre KSK’ye tahsisini isteyecek.


Hürriyet


Geri Dön