25 / 04 / 2024

İzmir Karşıyaka'da atık getirme tesisi inşa edildi!

İzmir Karşıyaka'da atık getirme tesisi inşa edildi!

İzmir Karşıyaka Belediyesi, Latife Hanım Mahallesi'nde 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi projesini hayata geçirdi. Toplam, bin 600 metrekarelik kapalı alana sahip tesiste; belediye ekiplerince toplanacak ve vatandaşların getireceği atıklar türlerine göre ayrıştırılacak.



Karşıyaka Belediyesi, ekiplerin toplayacağı ve vatandaşların getireceği doğaya zararlı atıkların ayrıştırılacağı ve lisanlı firmalara teslim edileceği "Atık Getirme Merkezi" yaptı. Açılışı kısa süre sonra yapılacak tesisle hem doğanın korunması hem de atıkların yeniden ekonomiye kazandırılması hedeflendi.


Karşıyaka Belediyesi, Latife Hanım Mahallesi'nde 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi inşa etti. Toplam, bin 600 metrekarelik kapalı alana sahip tesiste; belediye ekiplerince toplanacak ve vatandaşların getireceği atıklar türlerine göre ayrıştırılacak. Kağıt ve kartonlar, plastikler, metaller, camlar, ahşaplar, tekstil eşyaları, piller, elektronik eşyalar, floresan lambalar, son kullanma tarihi geçmiş ilaçlar, ömrünü tamamlamış lastikler ve tehlikeli atıklar (çözücüler, kimyasallar vb.) sınıflandırılarak lisanslı firmalara teslim edilecek. Bu uygulamalar her yıl tonlarca atığın doğaya karışmadan geri dönüşüme ve ekonomiye kazandırılması hedeflendi. Merkez'de oluşturulan eğitim salonunda ise öğrencilere çevre bilinci aşılamaya yönelik uygulamalı eğitimler verilecek.


Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, tesisi kısa süre içinde açacaklarını söyledi. Akpınar, "Biz doğa dostu projeleri hayata geçirmek için çalışıyoruz. Gelecek kuşaklara sağlıklı çevre bırakmak için bu önlemleri almalıyız" dedi.



Hürriyet




Geri Dön