27 / 04 / 2024

İzmir Kemalpaşa katlı pazar yerinin açılış töreni yapıldı!

İzmir Kemalpaşa katlı pazar yerinin açılış töreni yapıldı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kemalpaşa’da katlı pazaryerinin açılış törenine katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de yapımında maddi destek verdiği pazaryerinin açılışına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi




 

İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel ve  Mustafa Moroğlu’nun da katıldığı törende konuşan  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Fen İşleri Daire Başkanlığı ve İZSU Genel Müdürlüğü olarak son 9 yılda Kemalpaşa’ya 82 milyon liralık alt yapı yatırımı yaptıklarına dikkat çekti. Başkan Kocaoğlu, nakdi yardımlarla birlikte bu rakamın 90 milyon lirayı bulduğuna dikkat çekti.


Büyükşehir Belediyesi’nin bir taraftan görevlerini yaparken,  diğer taraftan ilçe ve beldelerin ihtiyacı olan yatırımlar için de destek verdiklerini hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Ayrıca Kemalpaşa’da Organize Sanayi Bölgesi’ni tüzel kişiliğine kavuşturduk. Bağyurdu Otomotiv Sanayi Bölgesi’nin kurulmasında öncü olduk. Çalışmalarımız devam ediyor. 9 senedir para problemimiz olmadı. Yasal olan her şeyi yapmaya muktediriz” dedi. 

Başkan Kocaoğlu, Kemalpaşalılar’ın yeni su hattı değişimi esnasında sıkıntı yaşadığını ancak bunun Büyükşehir Belediyesi’nden kaynaklanmadığını da belirterek, “Müteahhitlerden ve Kamu İhale Kurulu’nun kararından dolayı sıkıntılı bir süreç yaşadık. Şimdi yoluna girdi. Asfaltlama çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Elimizde olmayan nedenler dolayı size sıkıntı yarattığımız için affınızı diliyoruz” şeklinde konuştu.


Başkan Kocaoğlu’na teşekkür

160 otoparkı ve 750 sebze meyve ve tuhafiye reyonu ile hizmete giren kapalı pazaryerinin açılışında konuşan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, 10 milyon liraya mal olan pazaryerinin hayata geçirilmesine maddi katkı koyan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etti. Kemalpaşa’ya Mayıs ayında kazandırılacak rekreasyon alanının yüzde 70’inin Büyükşehir Belediyesi katkısıyla yapıldığını hatırlatan Karakayalı, “Büyükşehir Belediyemizle beraber Kemalpaşı’nın çehresini değiştirmek ve vatandaşlarımıza yaraşır hale getiriyoruz” diye konuştu. 


Kemalpaşa Kaymakamı Yüksel Topal ise vatandaşların çok önemli bir talebine cevap veren pazaryerinin hayata geçmesine katkı koyan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ve emeği geçenlere teşekkür etti.  


Kemalpaşa’ya “büyük” destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemalpaşa pazaryerine 1 milyon 350 bin lira, Stadyum Caddesi’nde yapılan rekreasyon alanına da 3 milyon 422 bin liralık destek verdi. Diğer yardımlarla birlikte Kemalpaşa’ya  yaklaşık 90 milyon liralık katkı sağlanmış oldu. Bu da son 9 yıl içinde Kemalpaşa’ya her yıl 10 milyon liralık yatırım anlamı taşıyor. 


İZSU, Aziz Kocaoğlu döneminde ilçede 218 kilometrelik yeni şebeke döşedi. 30 yeni kuyu açtı. Kemalpaşa İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ni işletmeye açtı. Kemalpaşa’nın evsel atıkları Nif Çayı’ndan Gediz’e orandan da İzmir Körfezi’ne dökülüyordu. 20 kilometrelik kanal şebekesiyle bu sorun çözümlendi. Eski su depoları onarıldı.


Fen İşleri Daire Başkanlığı ise Kemalpaşa’da 149 bin ton asfalt döktü. Çiftçinin ova yolları için 1 milyon 223 bin 788 metrekarelik sathi kaplama gerçekleştirdi. İlçeye 137 bin 302 metrekare parke taş döşendi.  38 bin 136 adet bordür kullanıldı.

Hamzababa Köyü’ndeki anfi tiyatronun tretuvarları yapıldı. Yukarı Kızılca’da piknik alanı düzenlendi. Çok amaçlı salonlar yapıldı. Toptan çözüm ekipleri tarafından pek çok köyde bölgenin ihtiyacın yönelik çalışmalar yapıldı.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi 


Geri Dön