25 / 04 / 2024

İzmir Kemeraltı 2. etap revizyon imar planı hazırlanacak!

İzmir Kemeraltı 2. etap revizyon imar planı hazırlanacak!

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, personelin ve halkın yaratıcılığını ortaya koymak istediklerini, kentten yararlanan halkın görüşlerine önem verdiklerini belirtti



Konak Belediyesi’nin "2010 Projeler Kataloğu"nda yer alan telif hakları alınmış 55 projeden 24’ü tamamlandı.
        
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, personelin ve halkın yaratıcılığını ortaya koymak istediklerini, kentten yararlanan halkın görüşlerine önem verdiklerini belirtti.
        
Klasik belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra halkın içinde olmayı gerektiren sosyal belediyeciliği de hayata geçirdiklerini anlatan Tartan, "Projelerin hepsinin ilk kez yapılmış, özgün olması gerekmiyor. Kente özgü olması da önemli" diye konuştu.
        
Çalışmalar kapsamında "Hayal et, gerçekleşsin" adlı bir proje ile çocukların isteklerini öğrendiklerini, bazı çocukların papağan, bazılarının "bir sanatçının elini sıkmayı" istediğini anlatan Tartan, çocukların hayallerinin gerçeğe dönüşmesine yardımcı olduklarını söyledi.
        
Parkları nefes alınacak spor alanları haline getirdiklerini, giysi bankası kurduklarını, vatandaşların kullanmadığı ev eşyalarını kent dışından gelen öğrencilere verdiklerini kaydeden Tartan, kurdukları antika pazarında da bu eserleri değerlendirecek insanları da yetiştirmek istediklerini dile getirdi.
        
Projelerinde farklı bir konsept yarattıklarını ve kentte önemli bir boşluğu doldurmaya çalıştıklarını kaydeden Tartan, 2011 yılında da proje üretmeye devam edeceklerini anlatarak, bu çerçevede "Kadın Müzesi"nin de gelecek yıl hayata geçirilecek projelerden biri olduğunu dile getirdi.
        
Bakırcılık, nazar boncuğu üretimi, takı tasarımı, saat tamirciliği gibi el sanatlarına ağırlık vereceklerini de anlatan Hakan Tartan, yeni projeler için sponsorlardan destek beklediklerini kaydetti.
        
-HAYATA GEÇİRİLEN PROJELER-
        
Konak Belediyesi 2009 yılının Kasım ayında telif hakları alınmış 55 "inovatif (yenileşimci)" projenin yer aldığı "2010 Projeler Kataloğu"nda, kültür, dış ilişkiler, sosyal işler, etüt proje, veteriner, gecekondu, sağlık ve halkla ilişkiler alanlarında hayata geçirilmesi hedeflenen çalışmalar yer alıyor.
        
Söz konusu projeler arasında eğitim otobüsleri, semt merkezleri, film festivalleri, şiir buluşmaları, engelli yaşam, hayat koçluğu, Kemeraltı 2. etap koruma amaçlı revizyon imar planı, ilköğretim öğrencilerine yönelik eğitim seminerleri, spor alanları, tarihi hanların restorasyonları, kalp, tansiyon, şeker, meme kanseri, hepatit gibi hastalıkların tespitine yönelik tarama çalışması sıralandı.
        
Tamamlanan projeler arasında ise Alsancak, Güzelyalı, Gültepe Rumeli Şenliği, Üniversiteler Sokağı, Uluslar arası Şiir Buluşması, oyun ve oyuncak müzesi, caz konserleri, bocce dünya şampiyonası, izci kampı, Agora Parkı düzenleme projesinin hazırlanması, butik müzeler, Alsancak Sevgi Yolu düzenlemesi, sağlık taramaları, gençler arası inovatif projeler yarışması, müdürlükler arası inovatif projeler yarışması, ilköğretim arası geri dönüşüm ve atıkların değerlendirmesi proje yarışması yer aldı.
        
Yenileşimci projeler kapsamında Konak Belediyesi’nin yılbaşı ağacının da atık malzemelerden yapılacağı öğrenildi.
AA


Geri Dön