16 / 04 / 2024

İzmir Konak Bitpazarı alanındaki düzensizlik gündeme getirildi!

İzmir Konak Bitpazarı alanındaki düzensizlik gündeme getirildi!

Bitpazarındaki düzensizliği ve kargaşayı gündeme getirmemizin ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri kurallara uymayana cezai işlem uyguladı. Konak Belediyesi ise yine izlemekle yetindi



İzmir'in geleneksel hale gelen bitpazarını, Konak Belediyesi'nin güvenlik gerekçesiyle Tepecik'te kurulmasını yasaklamasının ardından, ikinci el eşyaların alınıp satıldığı pazarın Yeşildere Caddesi'nin kenarındaki yeni adresinde karmaşa devam ediyor. Egeli Sabah'ın geçtiğimiz hafta yayımlanan "Kural da yok, denetim de" başlıklı haberinin ardından sadece  İzmir  İl Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler bitpazarının bulunduğu bölgede Yeşildere Caddesi'ne park eden yaklaşık 100'e yakın araca 88.00 lira hatalı park cezası kesti. Trafik ekipleri, işi abartarak yolun kenarına 2 sıra halinde park eden araçları kaldırdı. İzmir Emniyet Müdürlüğü'nü duruma karşı hassasiyet göstermesine rağmen söz konusu alanın yetki sahibi olan Konak Belediyesi, bitpazarını izlemekle yetindi. Denetimsizliği fırsat bilen uyanıklar kurdukları derme çatma tezgahlarda yiyecek ve içecek satışına devam etti. Pazarda, kokoreç gibi hijyen bakımından büyük hassasiyetle hazırlanması gereken yiyecekleri satan çok sayıda seyyar satıcının bulunması dikkatleri çekti. Tezgahlarda gelişi güzel rahatça satışa sunulan yiyeceklerin, ham maddelerinin nereden ve nasıl temin edildiğine ilişkin belirsizlik geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi devam etti. Öte yandan kimliği belirsiz kişiler, kendilerce işlettikleri kaçak otoparklarda haksız kazanç elde etmeye devam ederken, İzmir İtfaiyesi'nin karşısındaki Yenişehir Kavşağı'ndaki alt geçitteki kaldırımlarda tezgahların geçtiğimiz haftalara oranla artış göstermesi dikkatlerden kaçmadı. 


"DENETLİYORUZ!" 

Yasa dışı olan bitpazarlarının ilk adresi Tepecik'ten güvenlik gerekçesi ile kaldırtan Konak Belediyesi, ikinci adres olarak Gıda Çarşısı'nın yan tarafındaki boş araziyi göstermişti. Fakat gıda Çarşısı esnafının şikayetleri üzerine buradan da kaldırılan pazar için Altındağ'daki İZSU Genel Müdürlüğü'nün su fabrikanın yan tarafındaki araziyi adres gösterdi. Yeni adresi dikkate almayan seyyar satıcılar, Yeşildere Caddesi'nin kenarındaki boş arazide mallarını satmaya başladı. Konuyla ilgili sıkıntıları bir türlü çözemeyen Konak Belediyesi ve destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri artık bitpazarını görmezden gelmeye başladı. Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri ise "Denetimlerimiz devam ediyor. Söz konusu arazide kurulan bitpazarının kaldırılması için girişimde bulunduk" demekle yetindi.


Sabah Egeli


Geri Dön