19 / 04 / 2024

İzmir Kordon'daki binaların cepheleri yenilenecek!

İzmir Kordon'daki binaların cepheleri yenilenecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kordonunda binaların sahile bakan cephelerinde görüntü kirliliğini önleyecek gönüllülük esasına dayanan bir projeyi hayata geçirdi..



Türkiye’de bir ilke imza atarak 40 kilometrelik sahil şeridini baştan sona tasarlayarak değer kazandıran  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, şimdi de binaların denize bakan cephelerini kente yakışır hale getirecek. İlk etapta Alsancak limanı ile Konak Pier arasındaki sahil şeridinde başlayacak uygulama, büyükşehir belediyesinin yaptırım gücüne rağmen mülk sahiplerinin gönüllü katılımıyla hayata geçirilecek.

Projede, uygulanacak esaslar belirlendi. Bina cephelerinde görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için hazırlanan İzmir Cephe Projesi ile belirlenen esaslar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı toplantıyla bölgedeki apartman yöneticileri ve mülk sahiplerine anlatıldı.



GÖNÜLLÜLÜK ESAS OLACAK



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 11 yıldır kenti kalkındırmak için çalıştıklarını, hazırladıkları stratejik plan doğrultusunda kentin alt yapı eksikliklerini gidererek pek çok yatırım yaptıklarını hatırlattı.

İzmir’e yakışır bir kent silueti oluşturmak için başlayacakları çalışmada gönüllülüğün esas olacağını belirten Başkan Kocaoğlu, “Bir politikacının halkı yanına alması için somut bir şey göstermesi gerekiyor. Hangi projelere önem verdiğini, o projeler gerçekleştiğinde nasıl çarpan etkisi yaratacağını yaşatarak görmek gerekiyor. Biz, bunu gösterdiğimize inanıyoruz. Katılımcı bir yönetim anlayışı ile el birliği ile çalışarak belli bir noktaya geldik. Bina cephelerindeki düzensiz görünümü hep birlikte isteyerek ve ‘ben kente katkıda bulunuyorum’ diyerek yapmamız gerekiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü teknik desteği vereceğiz. Bu ilk örneğe farkındalık yaratması için kentin en önemli noktasından Kordon’dan başlıyoruz. Arkasından Güzelyalı, Karşıyaka, Mithatpaşa, bornova Atatürk, Buca Menderes caddeleri gelecek. İzmir Aydın insanların yaşadığı bir kent. Kenti nereye götüreceğimize kentliyle birlikte karar veriyoruz. Bu konuda sizlerden destek bekliyoruz."


Milliyet


Geri Dön