26 / 04 / 2024

İzmir krizde cazibe merkezi olacak

İzmir krizde cazibe merkezi olacak

Nazım imar planı ve stratejik planıyla kentin yatırım alanlarını belirleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, krize rağmen birçok projenin önünü açtı.



Basmane'deki Dünya Ticaret Merkezi sorunu çözülme aşamasına gelirken, Alsancak Limanı'nın arkasındaki turizm ve ticaret alanına 10 milyar dolar yatırım bekleniyor.

Özel sektörle birlikte kurulan fuarcılık şirketi ve turizm sektörüne yönelik projelerin de yeni yatırımları tetiklemesi hedefleniyor. 10 yılı aşkın süredir dev bir çukur olarak kalan Güçbirliği Holding'e ait Basmane'deki Dünya Ticaret Merkezi'nin yapımının önündeki engeller azaldı. Proje sahipleri ile  İzmir  Büyükşehir Belediyesi arasındaki görüşmelerde büyük yol alındı. İzmir'in kuzeyi ve güneyini birbirine bağlayacak olan Aliağa-Menderes hattı, çevredeki arazileri dev konut projelerine dönüştürdü. Kent merkezinde yer alan 500 hektarlık bölge de turizm, ticaret ve iş merkezlerinin yer aldığı projeleri harekete geçirdi. Çeşme Yarımadası'na yönelik projeler ise, özellikle turizm yatırımlarını bölgeye çekmeyi başardı.

Hedef fuarcılık şehri
İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Gaziemir'de kurulacak yeni fuar alanın, ekonomiye ivme kazandırması bekleniyor. Özel sektör ortaklığı ile kurulacak yeni fuarcılık şirketin de İzmir'i önemli bir noktaya taşıması bekleniyor. Yine İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde devam eden Kemeraltı'nın tarihi mekanlarını turizme açmaya yönelik çalışmalar, kenti turizm yatırımları açısından cazip hale getirecek.

Kenti geleceğe taşıyacak projelerin özel sektörü de harekete geçirdiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ardı ardına açılan yeni otellerin de kentin hareketliliğini gösterdiğini söyledi. Kocaoğlu, kurulacak yeni fuar alanı ve kongre merkezi ile İzmir'in sıçrama yapacağını kaydetti.

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu da, kriz nedeniyle zor günler yaşayan yatırımcıların, rotayı İzmir'e çevirdiğini söyledi. Özellikle liman arkasındaki bölgeye yeni yatırımcıların geldiğini belirten Güleroğlu, "Bu tür projeler sayesinde İzmir yatırım cenneti olacak" diye konuştu.

İzmir'in önünü açacak projeler
1 Alsancak-Turan arasında 500 hektarlık bölgede gökdelenler kurulacak.
2 Basmane'deki Dünya Ticaret Merkezi'nin inşaat engelleri kalktı.
3 Çeşme Yarımadası Kalkınma Projesi yabancı yatırımcıları bekliyor.
4 Gaziemir'de yeni fuar ve kongre merkezi kurulacak.
5 Menderes-Aliağa metro projesi emlak piyasasını hareketlendirdi.
6 Tarihi yapıların restorasyonu ve kazı çalışmaları turizmi canlandırıyor.

Geri Dön