19 / 04 / 2024

İzmir Mavişehir imar planına üç belediyeden itiraz!

İzmir Mavişehir imar planına üç belediyeden itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Mavişehir'de imar planı değişikliği hazırlığına karşı İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli ve Karşıyaka belediyeleri olumsuz görüşlerini Bakanlık'a gönderdi.



İzmir'de tartışmalara neden olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Mavişehir'de 100 ve 15 bin metrekare büyüklüğündeki iki spor alanına ticaret ve konut imar hakkı verilmesine olanak sağlayan imar plan değişikliği hazırlığı TBMM gündemine de taşındı.  Mavişehir'de imar plan değişikliği hazırlığına karşı  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, Çiğli ve Karşıyaka belediyeleri olumsuz görüşlerini Bakanlık'a gönderdi. Arsaların imar planında mevcut haliyle spor alanı olarak korunması önerildi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Çiğli ilçesi sınırlarında kalan 100 bin metrekarelik spor alanını kapsayan imar plan değişikliği önerisinde mevcut imar planında "Spor alanı, kanal, park, otopark, yol ve kavşak" olan arazinin spor alanından çıkartılarak 30 bin 654 metrekarelik kısmına emsal 2 yükseklik en çok 25 kat olmak üzere yapılaşma hakkı verildi. Alanda ayrıca sağlık tesis alanı, özel eğitim alanı, cami, meydan, park, çocuk bahçesi ve teknik altyapı alanı ayrıldı. Büyükşehir Belediyesi değişikliklerle ilgili olumsuz görüşlerini Bakanlık'a iletti.


Hürriyet




Geri Dön