28 / 03 / 2024

İzmir Menemen OSB'de 6 fabrikanın inşaatı başlayacak!

İzmir Menemen OSB'de 6 fabrikanın inşaatı başlayacak!

Altyapı yatırımlarının devam ettiği İzmir Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika inşaatları da sürüyor. Bu yıl içerisinde 6 yatırımcının daha inşaata başlaması bekleniyor.



İzmir Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde( İMPOSB) canlılık artıyor. İMPOSB Başkanı Salih Esen, elektrik, doğalgaz, haberleşme, su, özellikle bağımsız yangın suyu şebekesi ve diğer tüm altyapılarla donatılan bölgede yoğun yatırım faaliyetlerinin devam ettiğini aktardı. Bölge altyapısının mükemmel olması için çalıştıklarını aktaran Salih Esen, plastik sanayiciler için üretimde büyük önem taşıyan temiz ve kesintisiz enerji temini adına da çalışmaların tüm hızıyla devam etiğini kaydetti. Esen, “Bir yandan da arıtma tesisi yapımı için çalışmalara başladık” dedi.


6 ŞİRKET DAHA GELİYOR 2015


yılından itibaren başlayan tesis inşaatlarında büyük yol kat edildiğine dikkat çeken Salih Esen, şöyle devam etti: “ Ege Profil, 30 bin metrekarelik parselinde PVC profil paketleme tesisinin inşaatını bitirdi ve faaliyete geçti. 80 bin metrekarelik parselde ise ana fabrikanın inşaatı devam ediyor. İnşaatını tamamlayan Medusa Plastik önümüzdeki aylarda üretime geçecek. Kastaş, Symplast, Meba Reklam, As-İp Halat ve Ege Damla Plastik inşaat çalışmalarına hızla sürüyor. Bu firmaların dışında 6 yatırımcı daha 2016 yılı içerisinde inşaatlarına başlayacak. Yaratacağı istihdam ve sahip olduğu imkanlarıyla tüm ülkeye hatta dünyaya örnek olacak bir OSB hayata geçiriyoruz. En küçüğü 2 bin 500, en büyüğü ise 80 bin metrekare olan toplam 42 parselin 38’inin tahsisi yapıldı. Kalan parseller için de talepleri almaya devam ediyoruz.”


BORÇSUZ BÖLGE


Salih Esen, “Hızla yapılan çalışmalarla altyapısını tamamlayan OSB’de ihtiyaç duyulacak tüm gelişmiş teknik ve elektronik birimler hizmete alınmaya başlandı. Gelinen bu noktada herhangi bir kaynaktan kredi ya da borç alınmayan bölgede, sanayicilere tahsis edilen parseller de ipotek veya herhangi bir altyapı sorunu olmadan yatırıma hazır bir şekilde teslim ediliyor” dedi.



Hürriyet Ege



Haber  İzmir  Ticaret Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İzmir'deki Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) hem fabrika inşaatları hem de altyapı yatırımları devam ediyor.Petkim'e, hava, deniz taşımacılığına ve raylı sistemlere, sağlık ve eğitim tesisleri ile işgücü yerleşim birimlerine yakın konumundan dolayı sanayicilere rahat bir çalışma ortamı sağlayacağı belirtilen Menemen Plastik İhtisas OSB'deki canlılık artıyor. Elektrik, doğalgaz, haberleşme, su, özellikle bağımsız yangın suyu şebekesi ve diğer tüm altyapılarla donatılan bölgede yoğun yatırım faaliyetleri devam ederken bir yandan da Bölge altyapısı için çalışmalar devam ediyor. Bölgede, plastik sanayicileri için üretimde büyük önem taşıyan temiz ve kesintisiz enerji temini için çalışmalar yapılıyor. Bir yandan da arıtma tesisi yapımı için çalışmalara başlandı.


"BELEDİYELERDEN BEKLENTİLERİMİZ VAR"


Menemen Plastik İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, Bölgede hem yatırımcı inşaatları hem de altyapı çalışmaları büyük özveri ve hızla devam ederken İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Menemen Belediyesi'nden de destek için beklentileri olduğunu belirtti. Bölge iç yolları asfalt çalışmalarının öz kaynaklarla tamamlandığını söyleyen Salih Esen, İzmir-Çanakkale bağlantı yolundan bölgeye ulaşım için kullanılan mevcut yolun çok yetersiz ve kötü durumda olduğunu, hem bu yolun genişletilmesi hem de orta vadede artan trafik yükünden dolayı yetersiz kalacak bu yola alternatif olarak Bölge'nin güneyinde bulunan ve otoyolun Seyrek bölümüneçıkan yolun kullanımının sağlanması ile ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Menemen Belediyesi'ne talepte bulunduklarını ve bu önemli sorunların kısa sure içerinde çözülmesini beklediklerini belirtti.


FABRİKA İNŞAATLARINA BAŞLAYAN YATIRIMCILAR ÇOĞALDI


Salih Esen, 2015 yılından itibaren başlayan tesis inşaatlarında büyük yol kat edildiğini belirtti. Ege Profil Tic. ve San. A.Ş.'nin 30 bin metrekarelik parselinde PVC Profil Paketleme Tesisi inşaatını bitirdiğini ve İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı alarak faaliyete geçtiğini, bunun yanı sıra yine Ege Profil Tic. Ve San. A.Ş.'nin 80 bin metrekarelik parselinde Ana Fabrika İnşaat çalışmalarının devam ettiğini, 5 bin metrekarelik parselinde inşaatını tamamlayan Medusa Plastik İnş. Tic.Ltd.Şti.'nin önümüzdeki aylarda üretime geçeceğini, Kastaş Sızdırmazlık Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş.'nin 40 bin metrekarelik parselinde, Symplast San. ve Tic. A.Ş.'nin 10 bin metrekarelik parselinde, Meba Reklam (Bayram TALAY)'ın, 2 bin 500 metrekarelik parselinde, As-İp Halat A.Ş.'nin 5 bin metrekarelik parselinde ve Ege Damla Plastik firmasının da 5 bin metrekarelik parselinde inşaat çalışmalarına hızla devam ettiğini ve bu firmaların dışında 6 yatırımcının daha 2016 yılı içerisinde inşaatlarına başlayacaklarını belirten Salih Esen, "Yaratacağı istihdam ve sahip olduğu imkanlar ile tüm ülkeye hatta dünyaya örnek olacak bir Organize Sanayi Bölgesini hayata geçiriyoruz, en küçüğü 2 bin 500 metrekare, en büyüğü 80 bin metrekare olan toplam 42 parselin 38'inin tahsisi yapıldı, kalan parseller için talepleri almaya devam ediyoruz" dedi.


İzmir Ticaret Gazetesi


Geri Dön