29 / 03 / 2024

İzmir Menemen'e yeni kompleks inşa ediliyor!

İzmir Menemen'e yeni kompleks inşa ediliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 43 dönümlük araziye, barınak ve 4 bin kapasiteli hayvan mezarlığı kuracak. İçinde Rehabilitasyon Merkezi'nin de yer alacağı 5.6 milyon liralık kompleksin yaz başında hizmete açılması planlanıyor.



İzmir Büyükşehir Belediyesi, yardıma muhtaç sokak hayvanlarının tedavi ve rehabilitasyonu için Menemen Seyrek'deki yaklaşık 43 dönümlük arazide yeni bir barınak kuruyor. Hayvanların her türlü ihtiyacının karşılanacağı Can Dostlar Yuvası, aynı anda bin 100 hayvana hizmet verebilecek şekilde, her biri 10 kedi veya köpek kapasiteli 112 birimden oluşuyor.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, alanda ayrıca, hayvanseverlerin kaybettikleri minik dostlarını da defnedebilecekleri 4 bin kapasiteli hayvan mezarlığı da oluşturuyor. 5.6 milyon TL'ye mal olan yeni yuva ve mezarlığı yaz başına kadar hizmete alınması planlanıyor. Can Dostlar Yuvası'nda, yardıma ihtiyacı olan sokak hayvanları, geçici bir süre tedavi ve rehabilitasyon için konuk edilecek. Hasta ve yasaklı ırkların ise sürekli kalacağı bölümler olacak.


Alan içinde mevcut olan ve bir hastane kapasitesine sahip 'Havyan Rehabilitasyon Merkezi'nde yine tedavi, ameliyat ve kısırlaştırma işlemleri, bugüne kadar olduğu gibi devam edecek.


Bir yandan Seyrek'deki Can Dostlar Yuvası için çalışmalarını sürdüren  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan da Işıkkent'te kurmayı düşündüğü bir başka hayvan yuvası için proje hazırlıklarını sürdürüyor. İhtiyacı olan sokak hayvanlarının yüksek standartlı barınaklarda tedavi ve rehabilitasyonu için toplam 90 dönümlük arazide kurulacak Işıkkent tesisi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yer tahsis işlemleri tamamlandı.  



Yenigün



Geri Dön