19 / 04 / 2024

İzmir Mermerli Deresi'ndeki ıslah çalışmaları sürüyor!

 İzmir Mermerli Deresi'ndeki ıslah çalışmaları sürüyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menemen’de şiddetli yağışlar nedeniyle yaşanan sorunları yaklaşık 3 milyon TL değerindeki yatırımla çözüme kavuşturuyor.




Menemen ilçesi sınırları içindeki Mermerli, Ahihıdır, Camikebir ve Seydinasrullah mahallelerinin yağmur suyu problemi tarihe karışıyor. Bölgede yaklaşık 3 milyon liralık yatırım gerçekleştirmek üzere yola çıkan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Mermerli Deresi’nin yatak temizliği ve yağmur sularını dere yatağına aktaracak kanal çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Proje kapsamında Mermerli Deresi’nin 1,5 km uzunluğundaki bölümüne taş duvar örülüyor, 571 metrelik bölümünde ise yatak temizliği ve düzenleme yapılıyor. Ayrıca yağmur sularının dere yatağına aktarılması için de 3 kutu menfez inşa ediliyor ve 6 kilometreden fazla hat döşeniyor. 


Önce altyapı, sonra yol 

İlçede İZSU’nun yürüttüğü çalışmaları yerinde inceleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bu turuna Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, İZSU Genel Müdürü Ahmet Alparslan ve İZSU yöneticileri de eşlik etti.


Dere ıslahı ve yağmur suyu kanallarının yapılmasıyla birlikte Menemen’de yaşanan sorunları gidermeyi hedeflediklerini dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, “Buraya gelmişken başka sorunları da tespit ediyoruz. Dere ıslahının tamamlanmasından sonra yol ve benzeri şikayetlerin giderilmesi için de çalışmaya başlayacağız” diye konuştu. 


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Asarlık’ta da incelemelerde bulunarak, ıslahı yapılan Asarlık Deresi ve civarını gezdi. Başkan Kocaoğlu bu bölgede büyük bir ağaçlandırma çalışması yapılacağını açıkladı. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön