20 / 04 / 2024

İzmir Millet Bahçesi açılışı 5 Haziran'da!

İzmir Millet Bahçesi açılışı 5 Haziran'da!

Bir dizi ziyaretler yapmak için İzmir'e ziyaretlerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de hayata geçen millet bahçeleri projeleri hakkında bilgi verdi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Milliyet'te yer alan habere göre; dönüşüm çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Bayraklı ilçesi, Adalet, Salhane ve Mansuroğlu mahalleleri olmak üzere 3 bölgede 910 adet konut ve 132 dükkanın inşa edildiği alanı gezen Kurum, örnek daireleri inceledi. 

İncelemeler sonrası açıklama yapan Kurum,  “3 milyon 750 bin metrekare büyüklüğünde rezerv alan belirledik. Toplam 3.516 rezerv konut inşa ediyoruz. Kaba inşaatı bitme aşamasına geldi. Yıl sonu itibari ile burada teslimlere başlayacağız ve önümüzdeki yıl haziran ayında bu alan, İzmir’de bir cazibe merkezi olacak. Yeni bir uydu kentin inşasını başlatmış olduk” dedi. 

İzmir Millet Bahçesi açılışı 5 Haziran da!

5 Haziran'da açılacak

Çalışmalarda sürecin belediyelerle devam ettiğini söyleyen Kurum, “Bakanlık olarak gerek orta hasarlı, gerek ağır hasarlı gerek ise hafifi hasarlı alanlar için belediyelerimiz de işin bir tarafından tutacak, vatandaşlarımız da zaten buna hazır. Biz belediyelerimize her türlü desteği vereceğiz” dedi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın sahada 321 Millet Bahçesi inşasını yürüttüğünü de söyleyen Kurum, “57 tanesini bitirdik. İnşallah 5 Haziran’da millet bahçelerinin de açılışıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle yapacağız. Sadece deprem konutları değil bir yaşam alanı olacak. Tüm İzmirimiz burada vakit geçirecek. Buradaki 3 bin 500 konutumuz, millet bahçemizi de eklediğimiz zaman 2 milyar 200 milyon liralık bir dönüşümü gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu. 

İzmir Bayraklı'ya millet bahçesi müjdesi!


Geri Dön