29 / 03 / 2024

İzmir Monoray projesi ihalesi yapıldı!

İzmir Monoray projesi ihalesi yapıldı!

Fuarizmir'e ulaşım sağlayacak 2.2 kilometre uzunluğundaki monoray projesinin tahsis ve izin alınamaması nedeniyle sürekli ertelenen uygulama projelerinin hazırlanması ve danışmanlık işi için ihale yapıldı.



İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir’de hizmete giren uluslararası fuar alanı olan "Fuarizmir"e toplu ulaşımı sağlayacak en önemli adımı attı. Tahsis ve izin alınamaması nedeniyle sürekli ertelenen 2.2 kilometre uzunluğundaki monoray projesinin uygulama projelerinın hazırlanması ve danışmanlık hizmet alımı işi ihalesi yapıldı.  İzmir  Banliyö Esbaş İstasyonu ile Gaziemer Yeni Fuar Alanı arasında yapılacak olan monoray çift hatlı, iki istasyonlu, 3 vagonlu 3 tren setinden oluşacak. İhale kapsımda ayrıca atölye binası da yapılacak.



Önyeterlilik ihalesine sekiz başvuru gerçekleşti. Erka-As Proje ve Araştırma İnş. Tur. ve Tiç. Ltd. Şti, Su-Yapı Müh. ve Müş. Aş- KMG Proje İş Ortaklığı, Prota Mühendislik Proje Dan. Hizm. A.Ş., Proyapı Mühendislik Müşavirlik A.Ş., Emay Uluslararası Mühendislik ve Müşavirlik A.Ş.,Arup Mühendislik ve Müşavirlik Ltd. Şti-Boğaziçi Proje Mühen. Plan. ve İnş. San. Tic. Ltd. Şti. İş Ortaklığı, Tekfen Mühendislik A.Ş., Aral Yapı İnşaat Turizm Reklamcılık Gıda San. ve Tic. A.Ş. firmaları ön yeterlilik incemesine girecek. Yeterlilik alan firmalardan ikinci aşamada teklifleri alınacak.


Hürriyet Ege





Geri Dön