26 / 04 / 2024

İzmir Narlıdere'de dönüşüm 2017'de!

İzmir Narlıdere'de dönüşüm 2017'de!

İzmir Nalıdere'de 2'inci İnönü Mahallesi, Atatürk Mahallesi, Narlı ve Çatalkaya Mahallesi'ni kapsayan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili çalışmalarını büyük oranda tamamlayan ilçe belediyesi ilk kazmayı vurmaya hazırlanıyor.



İzmir Nalıdere'de 2'inci İnönü Mahallesi, Atatürk Mahallesi, Narlı ve Çatalkaya Mahallesi'ni kapsayan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili çalışmalarını büyük oranda tamamlayan ilçe belediyesi ilk kazmayı vurmaya hazırlanıyor. Egepostasi.com'dan Erman Şentürk'ün haberine göre kentsel dönüşüm faaliyetleri için proje ihalesini gerçekleştiren Narlıdere Belediyesi, 43 hektarlık alanda yılsonundan itibaren inşaata başlayacak. 


2014'te onay aldı 


Belediye, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile gerekli temaslarını tamamlarken, dönüşüme esas imar planları da 2014 Arahk'ta Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanmıştı. 



Milliyet Ege


Haber Hürriyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


NARLIDERE Belediyesi kentsel dönüşüm için proje ihalesini gerçekleştirdi, 43 hektarlık alanda yılsonundan itibaren inşaatlara başlayacağı açıklandı.


Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, geçtiğimiz yıl yaşanan iki ayrı seçim süreci ve bürokratik engeller nedeniyle yaklaşık 8 aylık gecikmeye rağmen kent yenileme çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ifade etti. Batur "6 ayda Kentsel dönüşüm mahallelerinde Jeolojik etütleri tamamladık. Dönüşüm alanı ilan ettiğimiz alana giren 4 bin binanın tespitlerini yaptık. Bugünkü geldiğimiz nokta ise hali hazır haritalarımız ve saha çalışmalarımız tamamlandı. Narlıdere Belediyemizin imar planlarını bitirmesi ve parselasyon aşamasına gelmesi ile ilgili bir tarih vermem gerekirse ise Haziran sonu itibari ile bu çalışmalarımız tamamlayıp vatandaşlarımızla sözleşme aşamasına gelmeyi hedefliyoruz" dedi.


Hangi mahalle ile sözleşmeyi tamamlar ise en önce o mahalleden dönüşümün başlayacağını anlatan Başkan Batur, "Kentsel dönüşüm mahallelerimizde yaklaşık olarak 5 bin konut yapılacak. Fakat bu olaya sadee konut olarak bakılmaması gerekiyor. 43 hektarlık bu alanın yüzde 50’sini sosyal tesisler ve donatı alanları, yeşil alanlar, rekreasyon alanı, yeşil alan olarak değerlendirilecek. Biz sadece bina değil, insanlarımıza yeni bir yaşam alanı sunacağız. Planlandığı gibi giderse 2017 yılının başlarında inşaatlar başlar. Herkes dönüşümden sonra yaşadığı aynı mahallede yaşamaya devam edecek. Kimseyi başka bir alana gitmeye zorlamayacağız. O yüzden Narlıdere’deki dönüşümün adı daha çok ’Yerinde Dönüşüm’ olmalıdır. Herkes, tüm komşuları ile birlikte aynı alan da yaşamaya devam edecek. Bu yüzden Narlıdere’deki dönüşüm ada ada olacağından biraz geç olacak fakat insanlarımız mutlu olacak" dedi.


Hürriyet


Haber Ege Postası Gazetesi'nde şöyle yer aldı;




Nalıdere'de 2'inci İnönü Mahallesi, Atatürk Mahallesi, Narlı ve Çatalkaya Mahallesi'ni kapsayan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili çalışmalarını büyük oranda tamamlayan ilçe belediyesi ilk kazmayı vurmaya hazırlanıyor. Kentsel dönüşüm faaliyetleri için proje ihalesini gerçekleştiren Narlıdere Belediyesi; 43 hektarlık alanda yıl sonundan itibaren inşaata start verecek. 


Önceki yıl bakanlığa yetki devri yapan ve ardından yürüttüğü uzlaşma görüşmeler ini de büyük ölçüde tamamlanma aşamasına getiren Narlıdere Belediyesi, kritik bir hamlede daha bulundu, 


NARLIDERE'DE DÖNÜŞÜM RESMEN BAŞLADI 

2'inci İnönü Mahallesi, Atatürk Mahallesi, Narlı ve Çatalkaya Mahallesi olmak üzere 4 ayrı alanda ve toplam 43 hektarlık bölgede kentsel dönüşüm için 2013 yılında kolları sıvayan Narlıdere Belediyesi merakla beklenen projenin startını resmen verdi. 

Geçtiğimiz ay içerisinde iki ayrı koldan sürdürdüğü faaliyetlerini tamamlayan ilçe belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile gerekil temaslarını tamam larken, dönüşüme esas imar planları da 2014 Aralık ayında  İzmir  Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanmıştı. 

İLK KAZMA 2017 BAŞINDA VURULUYOR 

Yine geçtiğimiz günlerde vatandaşlarla bir araya gelerek bilgilendirme toplantıları gerçekleştiren bele diye yönetimi, bakanlıktan aldığı onay doğrultusunda kentsel dönüşümde son aşamayı teşkil eden imar planları için startı verdi. İlçe belediyesi, "Yerinde dönüşüm" esasıyla hayata geçirilecek çalışma için imar planlarını ve gerekli projeleri hazırlamak amacıyla Belli istekliler araşınca proje ihalesine çıktı. 

Yıl sonunda tamamlanması beklenen sürecin ardından hak sahipleri ile imzalanacak sözleşmeler doğrultusunda yıkım ve inşaat faaliyetlerine başlanacak. 

İZMİR'E ÖRNEK OLACAK 

Geçtiğimiz yıl yaşanan iki ayrı seçim süreci ve bürokratik engeller nedeniyle yaklaşık 8 aylık rötar yaşanan kentsel dönüşüm çalışmaları Mart ayında sonuçlanacak ihalenin ardından hız kazanacak. 

Çeşitli noktalarda açılan uzlaşma ofislerinde vatandaşlara projenin detayları hakkında bilgi aktaran belediyenin projeye start vermesi ile birlikte örnek bir çalışma ortaya çıkacak. Jeolojik etütleri, hali hazır haritaları ve zemin etütleri daha önceden tamamlanan proje hayata geçirildiğinde, bakanlık-belediye ortaklığındaki kentsel dönüşüm binlerce kişiyi sağlıklı ve modern konutlara kavuşturacak. 


Ege Postası


Geri Dön