19 / 04 / 2024

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm için görüşmeler başlıyor!

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm için görüşmeler başlıyor!

Göreve geldiği günden itibaren yaptığı çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, kentsel dönüşüm çalışmaları için Narlıdere sakinleriyle uzlaşma görüşmelerinin başlayacağını dile getirdi.



Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Narlıdere'de hayata geçilecek kentsel dönüşüm projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Milliyet'ten Onur Çakır'ın haberine göre; Engin İzmir'in en büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçirdiklerini dile getirerek şu açıklamalarda bulundu:

İzmir Narlıdere de kentsel dönüşüm için görüşmeler başlıyor!

“Deprem sonrası bir nebze olsun sevindirici bir şey oldu. İlçemizde ağır ve orta hasarlı bina çok yok yani ilçemiz çok etkilenmedi. Bizde de tabii riskli binalar ve bölgeler var. Yaklaşık 43 hektar alanın yani 431 bin metrekare alanın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile dönüşüm planlarını yaptık. 1/1000’lik ve 1/5000’lik imar planlarını hazırladık. Planlar onaylandı. Bakan beyin de onaylamasıyla ikinci bir aşamaya geçeceğiz. Uygulama İmar Planları ve vatandaşlarımızla uzlaşma dönemine giriyoruz. İzmir’in en büyük dönüşüm projelerinden biri. Tahminimizce yılbaşına kadar askı süreci bitecek”

İzmir Narlıdere'ye kentsel dönüşüm müjdesi!


Geri Dön