24 / 04 / 2024

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm iki yılda tamamlanacak!

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm iki yılda tamamlanacak!

İzmir Narlıdere Belediyesi tarafından başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin çalışmaların iki senede tamamlanacağını dile getirdi. 



Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, ilçenin dönüşüm ve gelişim planlarıyla farklı bir noktaya geleceğini dile getirdi. Milliyet'te yer alan habere göre; Başkanlıktaki 2,5 senelik süreci değerlendiren Engin, İngiltere merkezli Uluslararası Yaşanabilir Topluluklar Ödülleri (Livcom) tarafından üçüncülüğe layık görüldüklerine dikkat çekti, “İlçede yaşam kalitesini artırmak üzere bisiklet yolları, orman tesisi, yeni meydanlar gibi kente değer katan birbirinden önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Kentsel dönüşümde yüzde yüz uzlaşı için söz vermiştik. Yaklaşık 1 buçuk yıllık müzakere sürecinin ardından uzlaşma sağlandı. İki yılda projeyi tamamlayacağız” dedi.

İzmir Narlıdere de kentsel dönüşüm iki yılda tamamlanacak!

Metro müjdesi

Narlıdere Metrosu’nun bir sene sonra biteceğini açıklayan Başkan Engin, ayrıca tarihe sahip çıktıklarını, 85 tarihi evi ve meydanı yenilediklerini söyledi.

İzmir Narlıdere de kentsel dönüşüm iki yılda tamamlanacak!

İzmir’in turizm potansiyeli çok yüksek bir kent olduğunu kaydeden Engin, “İzmir’i tam bir turizm kenti haline getirmemiz gerekiyor. Bu turizm hamlesi ancak Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer’in dediği gibi 30 ilçenin de katkısıyla sağlanır” diye konuştu. Projelerinden bahseden Engin, “Sahilevleri’nde 240 tekne kapasiteli yat limanı yapacağız. Modern atık getirme merkezi kurduk. 5 anaokulu yapacağız demiştik. 3 tanesi bitti, 2’si de proje aşamasında. 200 kişi olan kapasiteyi 400’e çıkaracağız. Büyükşehirle kurduğumuz Meslek Fabrikası’yla yüzlerce kişi meslek sahibi oldu. 80 çocuktan oluşan senfoni orkestramız tüm Türkiye’de konserler verecek. Kadın kooperatiflerine ayrı bir önem veriyoruz” dedi.

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm başladı!


 


Geri Dön