18 / 04 / 2024

İzmir Ödemiş OSB'de yol çalışmaları başladı!

İzmir Ödemiş OSB'de yol çalışmaları başladı!

İzmir’in Ödemiş ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi ( OSB ) ’nde yol, su, kanalizasyon ve çevre düzenlemeleri için bir çalışma başlatıldı.



İzmir’in Ödemiş ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nde yol, su, kanalizasyon ve çevre düzenlemeleri için bir çalışma başlatıldı.

Ödemiş ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca 25 Haziran 2015 tarihinde yapılan altyapı uygulama ihalesinin ardından yüklenici firma bölgede ilk kazmayı vurdu. OSB’de, yol, su, kanalizasyon ve çevre düzenlemeleri için başlatılan çalışmaların 2016 yılının sonlarına doğru tamamlanacağı belirtildi. 21 yıldır sessiz kalan Ödemiş OSB’de çalışmaların yüksek bir tempoyla başladığını ifade eden Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, ilçe ekonomisine hayat verecek Ödemiş OSB’de parsel satışının da hızla sürdüğünü aktardı.

Badem, “Ödemiş OSB ile ilgili yerel seçimlerden önce söylediğimiz her şeyi adım adım gerçekleştiriyoruz. Tıpkı Beydağ Barajı gibi yıllardır harekete geçirilmeyi bekleyen Ödemiş OSB için bugün iş makinelerinin sahada olduğunu görünce Allah’a şükrediyorum. Ödemiş OSB ile ilgili ne söz verdiysek yapıyoruz. 2016 yıl sonuna kadar çalışmaların bitirilmesi planlanıyor. Bunun yanında İZKA’dan 1,5 milyon liralık destek aldığımız elektrik ve haberleşme altyapısı var. Eylül ayı sonuna doğru elektrik ve haberleşme altyapısı için ihaleye çıkıp yatırımcı için hazır bir bölge sunacağız. Son yapılan tahsislerle birlikte 46 parselden 32’si satılmış durumda. Yapılan çalışmalarla birlikte yatırımcının da bölgeye ilgisi var” diye konuştu.



Hürriyet 


Geri Dön