28 / 03 / 2024

İzmir Örnekköy'de kentsel dönüşüm için kura çekimi yapıldı!

İzmir Örnekköy'de kentsel dönüşüm için kura çekimi yapıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk etabın temelini attığı Örnekköy kentsel dönüşüm projesinde bu kez 2. etabın kura çekimi yapıldı. 



Güvenle oturacakları konforlu konutlarının yerini noter huzurunda belirleyen Örnekköylüler oldukça heyecanlıydı. Başkan Aziz Kocaoğlu, “Vatandaşlarımızı depreme dayanıksız binalardan kurtarıp sağlam, sağlıklı, parkı bahçesi olan binalara yerleştirmenin hazzı bize yeter. Başka bir şey istemeyiz" dedi.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre kent dönüşümünde “uzlaşma ve yerinde dönüşüm” prensipleriyle hareket eden  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, Uzundere’deki ilk örnekten sonra projelerinde büyük hız kazandı. 

Karabağlar ilçe sınırları içindeki Uzundere’de 1. etap konutları hak sahiplerine dağıtmaya hazırlanan ve 2. etabın temellerini atan büyükşehir belediyesi, Örnekköy bölgesinde de temellerini attığı ilk etabın ardından, uzlaşma görüşmelerinin sonuçlandığı 2. etap için kura çekimini de gerçekleştirdi. 

Batısında Örnekköy Deresi, kuzeyinde 7442 Sokak, doğusunda Baş Pehlivan Karaali Caddesi ve güneyinde 7505 ve 7414 sokaklar ile sınırlanan kentsel dönüşüm alanının 150 konutluk 2. etabı için İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda noter huzurunda kura çekimini gerçekleştirdi. Kura çekimine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar katılım gösterdi.


Geri Dön