17 / 04 / 2024

İzmir Park kapılarını açıyor!

İzmir Park kapılarını açıyor!

İzmirli yatırımcı Savranoğlu Group tarafından 60 milyon dolara malolan ilk yerel alışveriş merkezi İzmir Park, kapılarını 23 Ocak'ta ziyaretçilerine açacak. AVM, 500 kişiye istihdam sağlayacak.



İzmir Park AVM'de düzenlenen basın toplantısına Savranoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sina Savranoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Abdullah Sadık Savranoğlu, M. Murat Savranoğlu, Proje Yöneticisi Murat Erman, Retal Vision Genel Müdürü Dr. Şükrü Aslanyürek ile AVM Müdürü Fulya Doğan Gülsün katıldı. Toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Üyesi M. Murat Savranoğlu, 32 bin metrekarelik bir alana kurulan AVM'nin içindeki toplam ticari alanın 13 bin metrekareden fazla olduğunu ifade etti. Savranoğlu, "AVM sektörü istihdam açısından oldukça etkili olan bir alan. İzmirpark'ın bulunduğu Yağhaneler'in ulaşım lokasyonunu da göz önüne aldığımızda buraya bir AVM yakışacağına karar verdik. Tamamen kendi özkaynaklarımızla inşa ettiğimiz ilk ve tek yerel AVM olan İzmirpark'ta 500 kişiye iş imkanı sunulacağı gibi, ilk LEED sertifikalı AVM olarak da bir başarıya imza atacak" dedi.


AYDA 500 BİN ZİYARETÇİ 500 ARAÇ


Ayda 500 bin ziyaretçiyi hedeflediklerini kaydeden Savranoğlu, "Bu sayıyı baz alarak otopark kapasitemizi de 500 araç olarak planladık. Bunlara ek olarak AVM'nin en önemli özelliklerinden biri de çevre dostu yeşil binalarla ilgili standartları belirleyen LEED sertifikası adayı olması. Geniş teras alanlarıyla ziyaretçilere ferah bir atmosfer sunmayı hedefleyen  İzmir  Park 400 metrekarelik özel cam çatı tasarımı ile gün ışığının maksimum oranda alışveriş merkezine girmesine olanak vererek yüzde 50'ye yakın enerji tasarrufu sağlanacak. İlkbahar ve sonbaharda ise başka hiç bir enerjiye ihtiyacımız olmayacak. Bunun yatırım maliyetleri çok daha fazla olmasına karşın sürdürülebilir bir yapı için bu maliyetleri göze alıp sistemi kurduk" dedi.


30 YIL ÖNDEYİZ 


Toplantıya katılan AVM Mağazalar Sorumlusu Retal Vision Genel Müdürü Dr. Şükrü Aslanyürek, İzmirpark'da yıllık 15 milyon liralık bir ciro beklediklerini ifade ederek, işyerlerinin yaklaşık yarısını deri, hazır giyim ve moda firmalarının kiraladığını, yüzde 25'lik kısmın yeme içme geri kalanının da farklı sektörlerde hizmet vereceğini söyledi.


Yeni AVM Yasası'nı da değerlendiren Aslanyürek, "Biz zaten çok daha önceden kendimizi bu şartlara uyarladık. İzmirpark'daki işletmelerin yüzde 35'i bağımsız ve küçük girişimcilerden geri kalanı ise ulusal zincir mağazalardan oluşuyor. Her anlamda biz, AVM yasasının 30 sene önündeyiz. Esnafımıza da her türlü kolaylığı ve desteği veriyoruz. Tıpkı onların iş ortağı gibi çalışıyoruz. Çıkarılan AVM yasasının en büyük eksikliği ise yüzde 55'i kayıtdışı olan perakende ticaretin kontrol altına alınamaması" dedi.


MİSAFİRLİĞE BEKLERİZ


"Misafirliğe bekleriz' sloganıyla yürüyen İzmir Park'ın bulunduğu semtte kaliteli ürün, doğru fiyat, akıllı alışveriş politikasıyla geliştirilen İzmirpark'ın ziyaretçilerinin iyi ve kaliteli vakit geçirmeleri, keyifle, güvenle alışveriş yapmaları ve eğlenmeleri amacıyla tüm ekibin tutkuyla çalıştığını ifade eden Aslanyürek amaçlarının 15 dakika erişim mesafesindeki yaklaşık 300 binden fazla kişinin temel ihtiyaçlarını tek noktada, zaman ve paradan tasarruf ettirerek karşılamak olduğunu belitti.


COŞKULU AÇILIŞ 23 OCAK'TA


İzmir Park 23 Ocak'ta kapılarını ziyaretçilerine birbirinden özel sürprizlerle açacak. Açılışta efsanevi Uçan Hollandalı Gemisi dünya turnesi kapsamında İzmir Park'a gelecek. Dünyaca ünlü korsan gemisi alışveriş merkezinde çocukları macera dolu bir yolculuğa çıkaracak. Clown Art Sirk Korteji'nin gösterilerinin yanı sıra gün boyunca yürüyen kuklalar, canlı heykel gösterileri, maskotlar, palyaçolar ve müzik grupları ziyaretçilere keyifli saatler yaşatacak. 


AVM'DE NELER VAR?


Toplam 500 araçlık otoparkıyla hizmet verecek İzmirpark'ta 70'e yakın markada giyim, deri, aksesuar ağırlıklı büyük ve orta boy mağazalar; süpermarket, sinema, oyun ve sağlıklı yaşam merkezleri, cafe ve restoranlar bulunacak. Toplam 7 salonlu 700 seyirci kapasiteli Cinemaximum Sineması, CarrefourSa, Koton, DeFacto, Teknosa, Deichmann, E-Bebek, D&R, Watsons, Gratis, Arçelik, D's Damat, Altınyıldız Classics, Özdilek, Kasaba, LTB, Collezione, Yves Rocher, Madame Coco, Batik, Penti, Euromoda, McDonald's, Opmar Optik, Elit Optik, Toyzz Shop, Kidsville (Çocuk Oyun Alanı), Burger King gibi ulusal ve uluslararası markaların yanısıra Reci's ve Alsancak Unlu Mamüller gibi İzmir ile özdeşleşmiş sevilen markalar da İzmir Park'ta yer alacak.



Hürriyet




Geri Dön