29 / 03 / 2024

İzmir projeleri uluslararası dört ödül kazandı!

İzmir projeleri uluslararası dört ödül kazandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin; Portakal Vadisi, İzmirdeniz, Gürçeşme Doğa Parkı ve Sasalı Araştırma Enstitüsü projeleri sürdürülebilirlik dalında uluslararası dört ödülün sahibi oldu.



İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmirlilerin doğayla buluşup huzurlu zaman geçirmesi amacıyla hayata geçirdiği projeler uluslararası “En İyi Sürdürülebilir Uygulamalar Yarışması”nda (ISBS2019 Sustainability Award) dört ayrı ödül aldı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, “İzmirdeniz-İzmirlilerin Denizle İlişkisini Güçlendirme” projesi “Sürdürülebilir Kent” alanında, “Portakal Vadisi” projesi  “Sürdürülebilir Çevre” alanında, “Gürçeşme Doğa Keşif Parkı ve Kuşaklar Arası Etkileşim Merkezi” projesi “Sürdürülebilir Sosyal Sorumluluk” alanında, “Sasalı İklim Duyarlı Tarım Eğitim ve Araştırma Enstitüsü” ise “Sürdürülebilir Tarım” kategorisinde birinciliği kazandı. Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenecek 4. Uluslararası Sürdürülebilir Yapılar Sempozyumu kapsamındaki yarışmanın ödül töreni 19 Temmuz’da Dallas’ta yapılacak. 

Buca'ya yeni kent parkı

Buca’da 200 bin metrekare alanda yapılacak Portakal Vadisi’nde; piknik alanı, çocuk oyun alanları, koşu-yürüyüş-bisiklet parkurları, seyir terasları, eğitim bahçeleri, amfi ve gölet gibi unsurlarla bir kent parkı yaratılacak. Eski huzurevi arazisinde kurulacak Gürçeşme Doğa Keşif Parkı ve Kuşaklar Arası Etkileşim Merkezi’ndeyse çocuklar doğayı keşfederek öğrenecek. Proje aynı zamanda kuşaklararası etkileşim ile bilginin ve tecrübenin de sürdürülebilirliğini sağlayacak. 

İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın doğu bölümünde, 15 bin metrekarelik alanda yer alacak “Sasalı İklim Duyarlı Tarım Eğitim ve Araştırma Enstitüsü”nde de eğitim salonu, laboratuvar ve kütüphane olacak. Binanın dışında ise iklim değişikliğinin tarıma etkilerini gösteren uygulama seraları kurulacak. Alanda arılar ve böcekler için uzun uçuşlar arasında dinlenme olanağı sağlayacak 10 adet böcek oteli de olacak. Tamamlanan İzmirdeniz projesiyle de Mavişehir-İnciraltı Kent Ormanı arasındaki 40 kilometrelik kıyı şeridi baştan tasarlanıp yenilendi. İskeleler, heykeller, kesintisiz gezinti yolları, bisiklet yolları, özel peyzaj düzenlemeleri ve oyun parklarıyla kentlilerin denizle ilişkisi güçlendirildi.


Geri Dön