26 / 04 / 2024

İzmir Sosyal Yaşam Kampüsü'de çalışmalara hız verildi!

İzmir Sosyal Yaşam Kampüsü'de çalışmalara hız verildi!

Türkiye’nin en büyük sosyal yaşam kampüsü, İzmir'in Buca ilçesinde yükseliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan kampüste huzurevi, engelli eğitim merkezi, yaşlı rehabilitasyon merkezi bulunuyor.



Türkiye’nin en büyük sosyal yaşam kampüsü, İzmir'in Buca ilçesinde yükseliyor.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan kampüste huzurevi, engelli eğitim merkezi, yaşlı rehabilitasyon merkezi, engelliler ve yaşlılar için birer havuz, çocuk ve gençlik merkezi, aşevi, kapalı spor salonu, çocuk oyun ve açık hava spor alanları, konferans salonu ve yarı olimpik yüzme havuzu yer alacak.


Büyükşehir Belediyesi, şehirlilerin pek çok önemli ihtiyacını aynı merkezde giderilebileceği, geniş yelpazede hizmet verecek Sosyal Yaşam Kampüsü'nü tamamlamak üzere çalışmalarına hız verdi. İnşaatları yüzde 55’i geçen kampüs alanını ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na, Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe ve Yapı İşleri Daire Başkanı Ayşen Kalpalı eşlik etti. Şantiyede kampüs binaları ve inşaat seviyeleri hakkında kısa bir brifing alan Kocaoğlu, daha sonra alanı gezdi. Sosyal Yaşam Kampüsü’nün, şehrin çok önemli bir sosyal destek projesi olarak İzmirlilere hizmet vereceğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, bir an önce kazandırmak için çalıştıklarını vurguladı. Bitiş tarihi için yıl sonunu hedef gösteren Kocaoğlu, uzun yıllardır planladığı bu projenin hayata geçmesinin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, “Buca’da bu arazide konuşlanmasını planladığımız Sosyal Yaşam Kampüsü’nün kaba inşaatı hemen hemen bitmek üzere. İnce işlerine de başladık. Burada 350 yataklı bir huzurevi var. Ağır bakım hastaları için 80-100 civarında yatak kapasitemiz var. Ayrıca yarı olimpik yüzme havuzu, spor salonumuz var. Engelli vatandaşlarımız için rehabilitasyon merkezi var. 54 dönümlük inşaat alanında binalarımız yerlerine oturduktan sonra da tüm alanın peyzajı yapılacak. İzmirli hemşehrilerimize hayırlı olsun.” dedi.


Buca Tınaztepe’deki kampüste yedi bina kuruluyor. 64.8 milyon liralık yatırım, pek çok özelliğiyle Türkiye’de ilk ve tek olacak. 65 bin 302 metrekarelik alanda kurulan Sosyal Yaşam Kampüsü'nde huzurevi, engelli eğitim merkezi, engelli ve yaşlı rehabilitasyon merkezi, çocuk ve gençlik merkezi, aşevi ve kapalı spor salonu bulunuyor. Tesiste ayrıca açık alanlarda rekreasyon düzenlemesi, çocuk oyun ve açıkhava spor alanları ile otopark alanları yapılacak. Tesiste engellilere, eğitimin yanısıra spor yapma olanağı da sağlanacak. Rehabilitasyon merkezinde engellilerle birlikte yaşlılara da hizmet sunulacak. Ayrıca engelliler ve yaşlılar için birer havuz oluşturulacak. Kapalı spor salonunda ise konferans salonu, yarı olimpik yüzme havuzu ve basketbol sahası yer alacak. Çocuk ve gençlik merkezi, sosyal olanaklara erişimi kısıtlı çocuklara hizmet verecek. Sosyal, kültürel ve ekonomik olanaklara sahip olmakta zorlanan çocuk ve gençlerin spor, sanat ve kültür faaliyetlerine katılımı sağlanırken eğitimlerine destek de verilecek.


Hürriyet Ege 


Geri Dön