26 / 04 / 2024

İzmir Uzundere dönüşüm için anlaşma sağlandı!

İzmir Uzundere dönüşüm için anlaşma sağlandı!

‘Anadolu Markaları’ organizasyonunun yeni dönem ilk etkinliği İzmir’de yapıldı.



Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde hayata geçirilen ‘Anadolu Markaları’ organizasyonunda yeni dönemin ilk etkinliği İzmir’de gerçekleştirildi. 


Kentin önde gelen markaları ile KOBİ’leri bir araya getiren açılış organizasyonunda konuşan  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dış politika, ekonomik büyüme ve terör konularında yol haritası çizilmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Kocaoğlu, “Dış politika, ekonomik büyüme ve terör konularında sağlıklı bir yol haritası çizilip bu 3 sorun çözüldüğünde, ülkemiz kimsenin hesaplayamadığı oranda büyüyüp gelişecektir” açıklaması yaptı. 


Başkan Kocaoğlu, güçlü tarım potansiyeline sahip Türkiye’de tarım ürünleri ihracatının 15-20 milyar dolar civarında kalmasının komik olduğunu ifade etti. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ise Uzundere’de yüzde 100 uzlaşmayla başlanan ilk etabın sonuna gelindiğini belirten Büyükşehir Başkanı, “Şimdi iki adada daha uzlaşma sağladık, ihaleye çıktık. Burada kimsenin riski yok. Bu yöntem kentsel dönüşüm gibi önemli bir problemin çözüm anahtarı olacak” dedi.


Milliyet


Geri Dön