29 / 03 / 2024

İzmir Uzundere kentsel dönüşüm ihalesi 18 Mayıs'ta!

İzmir Uzundere kentsel dönüşüm ihalesi 18 Mayıs'ta!

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, uzlaşmaya dayalı yerinde kentsel dönüşüm kapsamında Uzundere projesinin ilk etabı için 18 Mayıs'ta yapım ihalesine çıkacak. Mali tekliflerin 2 Haziran'da açılacağı ihale, 313 konut ve işyerini kapsıyor.



Kent dönüşümünde "uzlaşma ve yerinde dönüşüm" prensibiyle hareket eden  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar'da Uzundere ve Yurtoğlu mahallelerindeki 32 hektarlık alanı kapsayan kentsel dönüşüm projesi ilk etabında yüzde 100 uzlaşma sağlayarak yapım ihalesine çıkıyor. Kapalı teklif usulü ve 2 aşamalı yapılacak ihale için, firmalardan 18 Mayıs günü teklifler alınacak; 2 Haziran'da da mali teklifler açılacak. 

İhale kapsamında firmalar, Uzundere Mahallesi'ndeki 12 bin 809 metrekare alanlı iki adada 280 konut ve 33 işyeri ile 44 bin 345 metrekare inşaat için teklif verecekler. 9 bloktan oluşan iki adada büyüklükleri 68 ile 131 metrekare arasında değişen, 2+1 ve 3+1 olmak üzere farklı konut tipleri bulunuyor. İş yerlerinin büyüklükleri ise 30 metrekare ile 230 metrekare arasında değişiyor. 

BUZ PİSTİ İLE YÜZME HAVUZU DA OLACAK

Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı tamamlandıktan sonra ticaret, ofis ve otel kompleksinin yanı sıra; projesi Karabağlar Belediyesi ile birlikte yürütülen gençlik merkezi, buz pisti, yarı olimpik yüzme havuzu, basketbol, futbol sahaları, tenis kortu gibi spor ve eğitim ağırlıklı bir spor kompleksi, sosyal ve kültürel merkezler, pazar alanı, otopark alanları ve yeşil alanlardan oluşan bir çekim merkezi haline gelecek. Tüm sosyal ve teknik donatı alanları, çocuk oyun alanları, spor alanları, yeşil alanlar ve yollar Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. 


İzmir Uzundere kentsel dönüşüm ihalesi 18 Mayıs ta!

"BELEDİYE'YE KENTİ KURTARMANIN ONURU KALACAK"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Uzundere'de gerçekleştirecekleri bu ilk örneğin ortaya çıkmasıyla, kentsel dönüşümün İzmir'de doğru bir kanala akacağını ve doğru bir yol haritasının belirleneceğini söyledi. Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:


"Bizim uyguladığımız sistemde belediye hiçbir şey talep etmeyecek. Müteahhitin maliyeti ve artı karı haricinde, kalan parasal değer ne varsa mülkiyet sahiplerine eşit olarak dağıtılacak. Belediye'ye de kenti kurtarmanın onuru kalacak. Biz kamuyuz. Aldığımız vergileri biz kent için harcıyoruz. Uzundere projesi, Türkiye'de uzlaşmaya dayalı, yerinde ve gerçek anlamda ilk kentsel dönüşüm projesi olacak. Bugüne kadar İzmir'in belirli yerlerinde kentsel dönüşüm adı altında yapılan şeyler var. Ama bunlar kent değil bina dönüşümüdür. Çünkü yeniden bir kent kurmuyorsun. Biz kentsel dönüşüm projelerimizde yeniden bir kent kuruyoruz. Biz bu ilk örneği gösterip geliştirmeye kararlıyız. Emme basma tulumbaya suyu koyacağız."


Hürriyet 



Haber Milliyet Ege'de şöyle yer aldı


 İzmir Büyükşehir Belediyesi, uzlaşmaya dayalı yerinde kentsel dönüşüm kapsamında Uzundere projesinin ilk etabı için 18 Mayıs'ta yapım ihalesine çıkacak. Mali tekliflerin 2 Haziran'da açılacağı ihale, 313 konut ve işyerini kapsıyor. İhale kapsamında firmalar, Uzundere Mahallesindeki 12 bin 809 metrekare alanlı iki adada 280 konut ve 33 işyeri ile 44 bin 345 metrekare inşaat için teklif verecekler. 9 bloktan oluşan iki adada büyüklükleri 68 ile 131 metrekare arasında değişen, 2+1 ve 3+1 olmak üzere farklı konut tipleri bulunuyor. İş yerlerinin büyüklükleri ise 30 metrekare ile 230 metrekare arasında değişiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dönüşümün İzmir'de doğru bir kanala akacağını ve doğru yol haritasının belirleneceğini söyledi. 


Milliyet Ege


Geri Dön