23 / 04 / 2024

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'den deprem konutları açıklaması!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'den deprem konutları açıklaması!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmirli depremzedelerin kalıcı konutlara kavuşması için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. 



İZMİR’de yıkıma neden olan 30 Ekim depreminin yaralarını sarmak için 83 milyon 924 bin 176 liralık yardım sağlandı. Milliyet'te yer alan habere göre; depremzedelerle bir araya gelip yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Yavuz Selim Köşger, “Bilgi eksikliğinden kaynaklanan kaygılarınız var ancak devletimiz kayıplarınızı yerine koymak için gayret içinde” dedi. 71 binanın yıkıldığını, 600’den fazla binanın ise ağır hasarlı olduğunu söyleyen Köşger, şunları söyledi: 

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger den deprem konutları açıklaması!

Vatandaşa yardım yağdı 

“AFAD kapsamında 6 bin 814 haneye 34 milyon liralık konut nakdi yardımı, hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine de 1 milyon 147 bin liralık yardım yapıldı. Bin 152 haneye eşya yardımı adı altında 34 milyon 545 bin lira, Seferihisar’da tsunamiden etkilenen 74 kişiye ise 226 bin lira sağlandı. Tekneler de ihmal edilmedi. 36 milyon liralık bir bütçe ayrıldı. Depremde zarar gören küçük esnafa 5 milyon liralık bir kaynak sağladık. Ayrıca ticaretle uğraşan daha büyük işletmelere de toplam 5 milyon lira aktarıldı. Depremzedelerin kalıcı konutlarına kavuşmaları için de çalışmalar sürüyor.” 
 

İzmir deprem konutları için ihale yapıldı!


Geri Dön