18 / 04 / 2024

İzmir yatırım cenneti olacak!

İzmir yatırım cenneti olacak!

İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, İstanbul- İzmir Otoyol Projesi'nin tamamlanmasıyla kentin yatırım cenneti olması için hiçbir engelin kalmadığını söyledi. Başkan Güleroğlu, kentteki yapılaşmanın kuzeye kaydığını kaydetti.



TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre İzmir'de geçen yıl toplam 77 bin 796, bu yılın ilk 5 ayında ise toplam 32 bin 532 konut satışı gerçekleşti.


İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, son zamanlarda güçlü yatırımcıların İzmir'i tercih ettiğini, konut yapılaşması bazında kentte bir çok inşaatın devam ettiğini dile getirip İstanbul-  İzmir  Otoyol Projesi'nin tamamlanmasıyla kentin yatırım cenneti olması için hiçbir engelin kalmadığını söyledi. Başkan Güleroğlu, kentteki yapılaşmanın kuzeye kaydığını kaydetti.


 İzmir yatırım cenneti olacak!


TÜİK verilerine göre, İzmir'de 2014 yılında 71 bin 779, 2015 yılında 77 bin 779 ve bu yılın ilk 5 ayında ise toplam 32 bin 532 konut satışı oldu. İzmir'deki yapılaşmayı değerlendiren İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, "İzmir- İstanbul Otoyol Projesi'nin tamamlanmasıyla iki kent arası yaklaşık 4 saate inecek. Projenin Bursa ayağının kısa süre sonra, diğer bölümlerinin ise 2017 yılında açılması bekleniyor. Proje planlanan ölçüde tamamlanırsa İzmir'in yatırım cenneti olması için hiçbir engel kalmıyor. Zaten bunu da Bayraklı bölgesi ve Çeşme Alaçatı'daki yatırımlar gösteriyor. Gayrimenkul her zaman üstüne koyan bir yatırımdır. Her yeni yapı otomatik olarak yeni bir değerle satışa çıkacağı için o bölgenin değerini de arttırıyor" dedi.


ÖZEL ÜNİVERSİTELERİN GÖZDESİ MENEMEN

İzmir'de yapılaşmanın, Menemen, Aliağa ve Bergama gibi kentin kuzeyine kaydığını belirten Başkan Güleroğlu, "İzmir'de yatırım ve yapılaşma kuzeye kayıyor. İlerleyen dönemlerde de Menemen, Aliağa ve Bergama'ya kadar olan bölgelerde ciddi yapılaşmalar olacaktır. Menemen bölgesi özel üniversitelerin gözdesi haline geldi. Otoyol ve İZBAN projeleri yatırımların bu bölgeye kaymasında etkili oldu. Menderes bölgesi, baraj nedeniyle koruma havzasında kaldığı için oradaki yatırım daha fazla ileriye gitmiyor. Kemalpaşa da sanayi kuruluşları ve tarım nedeniyle tercih ediliyor. Dikili'de seralar bulunuyor özellikle yabancı firmaları buralarda görüyoruz. Yabancı firma buradaki seralarda ürettiği ürünleri direk kendi ülkesine götürüyor. Bornova'dan Manisa yönüne doğru ise çoğu bölgelerde doğal SİT kararı olması nedeniyle o bölgelerde de tarım gibi faaliyetlerde bulunuluyor" diye konuştu.


Hürriyet


Bu haber Sabah'ta şöyle yer aldı:


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre İzmir'de geçen yıl toplam 77 bin 796, bu yılın ilk 5 ayında ise toplam 32 bin 532 konut satışı gerçekleşti. İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, son zamanlarda güçlü yatırımcıların İzmir'i tercih ettiğini, konut yapılaşması bazında kentte bir çok inşaatın devam ettiğini dile getirip İstanbul- İzmir Otoyol Projesi'nin tamamlanmasıyla kentin yatırım cenneti olması için hiçbir engelin kalmadığını söyledi. Yapılaşmanın, Menemen, Aliağa ve Bergama yönüne, kentin kuzeyine kaydığını belirten Başkan Güleroğlu, "Menemen bölgesi özel üniversitelerin gözdesi haline geldi. Otoyol ve İZBAN projeleri yatırımların bu bölgeye kaymasında etkili oldu. Menderes bölgesi, baraj nedeniyle koruma havzasında kaldığı için oradaki yatırım daha fazla ileriye gitmiyor" diye konuştu.


Sabah



Geri Dön