29 / 03 / 2024

İzmir Yiğitler Barajı 4 yılda bitecek!

İzmir Yiğitler Barajı 4 yılda bitecek!

İZMİR Valisi Toprak, Kemalpaşa Yiğitler'de yapılacak OSB'nin kullanım suyu ve tarımsal sulama amaçlı barajın dört yılda tamamlanacağını söyledi.Toprak, 20 Mayıs'ta gerçekleştirilecek ihaleye 50 den fazla firmanın katılması beklendiğini söyledi.



İZMİR Valisi Mustafa Toprak, Kemalpaşa Yiğitler'de yapılacak Organize Sanayi Bölgesi'nin kullanım suyu ve tarımsal sulama amaçlı barajın dört yılda tamamlanacağını söyledi. 


Vali Mustafa Toprak, Kemalpaşa Yiğitler Barajının yapılacağı alanda Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Sırrı Aydoğan, Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen, Devlet Su İşleri2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, Müteşebbis Heyet Üyeleri'yle inceleme yaptı. 


En son yapılan protokol çerçevesinde yıllık regüle edilecek 16,12 milyon metreküp suyun 9,27 milyon metreküpünün Bölge sanayicilerine tahsis edileceğini, baraj maliyetinin yüzde 57,5'lik kısmının KOSBİ tarafından karşılanacağını hatırlatan Vali Toprak, 20 Mayıs'ta gerçekleştirilecek ihaleye 50 den fazla firmanın katılması beklendiğini söyledi. Barajdan Kemalpaşa'daki çiftçilerin de yararlanacağını belirten Vali Toprak, “Uzun zamandan beri Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgemizin kullanma suyu ihtiyacını tedarik etmek için yoğun gayretler sarf ediliyordu. Kemalpaşa ilçesinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüzce yapımı gerçekleştirilecek ve Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesinin de protokol hükümleri çerçevesinde yapımına daha sonradan bedel ve taksimat çerçevesinde katkı vereceği Yiğitler Barajının yapılacağı alanda incelemelerde bulunuyoruz. Barajın en geç 4 yıl olmakla birlikte daha da erken bitmesi bekleniyor. Tarımsal alanın, sulanması açısından barajın etrafında olduğu için su isalesi kolay olacak. KOSBİ'ye de 24 km'lik isale hattı yapılacak. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan ihaleyle birlikte süreç daha da hızlanacak" dedi.


Vali Toprak, incelemeler sırasında vatandaşlarla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.




Hürriyet 



Haber Son Dakika Gazetesi'nde şöyle yer aldı


İzmir Valisi Mustafa Toprak, Yiğitler Barajı'nın yapım sürecinin hızlanacağını söyledi. Bölgede inceleme yapan Vali Toprak, "Yeni ihale ile baraj yapım süreci daha da hızlanacak" dedi a Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyel Toplantısı sonrası KOSBİ Kullanma Suyu ve Tarımsal Sulama için Hayati Önem Taşıyan Yiğitler Barajının yapılacağı alanda Halide polatu {zmjr Valisi Mustafa Toprak incelemelerde bulundu. Kemalpaşa Yiğitler Barajının yapılacağı alanda incelmelerde bulunan  İzmir  Valisi Mustafa Toprak'a Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Sun Aydoğan, Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen, Devlet Su İşleri 2. 

Bölge Müdürü Hayati Çelenk, KOSBİ Yönetim Kumlu Başkanı Kamil Porsuk, Müteşebbis Heyet Üyeleri ve diğer ilgililer eşlik etti. KOSBİ Kullanma Suyu ve Tarımsal Sulama için Hayati Önem Taşıyan Yiğitler Barajı hakkında konuşan Vali Toprak;, uzun zamandan beri Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nin kullanma suyu ihtiyacını tedarik etmek için yoğun gayretler sarf edildiğini belirterek, "Kemalpaşa ilçesinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüzce yapımı gerçekleştirilecek ve Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesinin de protokol hükümleri çerçevesinde yapımına daha sonradan bedel ve taksimat çerçevesinde katkı vereceği Yiğitler Barajının yapılacağı alanda incelemelerde bulunuyoruz" dedi. 


EN GEÇ 4 YIL DA BİTER 


Çalışmanın süresi hakkında bilgi veren Toprak, "Barajın en geç 4 yıl olmakla birlikte daha da erken bitmesi bekleniyor. Tarımsal alanın, sulanması açısından barajın etrafında olduğu için su isalesi kolay olacak. KOSBİ'ye de 24 kın'lik isale hattı yapılacak. 


Önümüzdeki günlerde yapılacak olan ihaleyle birlikte süreç daha da hızlanacaktır. Barajın tarımsal anlamda çiftçimize ve ticari anlamda da KOSBİ'deki fıiTnalanmıza hayırlı olmasını diliyorum" sözlerine yer verdi. 


MÜTEŞEBBİS TOPLANTISINA DA KATİLDİ 


İzmir Valisi Mustafa Toprak, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Toplantısına da katıldı. Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Müdürlük Binasında gerçekleşen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Sim Aydoğan, Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek. Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen, KOSBİ Yönetim Kumlu Başkanı Kamil Porsuk, Müteşebbis Heyet Üyeleri ve diğer ilgililer katıldı. Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nin Müteşebbis Heyet Toplantısında, Şubat 2016 - Nisan 2016 döneminde gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgilendirme, 2016 yılı bütçesinde revizyon yapılarak, parselasyon ve imar uygulaması sürecinde gerekli olacak parsel alımı konusunda Yönetim Kuruluna yetki verilmesi ve İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Arsa Satış Prensip kararının belirlenmesi konulan değerlendirilerek üyeler bilgilendirildi. 


ÖNEMLİ BİR NOKTADAYIZ 


Vali Toprak Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nin çok önemli bir noktada olduğuna işaret ederek, "Antma tesisi, eneıji yatınmlan, eğilim projeleri ile yarattığı katma değer, istihdam ve uyguladığı özel projelerle öne çıkan Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgeleri arasında yer alan Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) gelinen nokta olarak kesinlikle küçümsenemeyecek bir noktadadır. 

Yapılan yatırımlar ve uygulanan projelerle birlikte antma kapasitesi artınlmış, altyapısı iyileştirilerek genişletilmiş, elektrik ve doğalgaz ile iç yol ve çevre düzenlemeleri daha iyi bir noktaya getirilmiştir. Bakanlıkça parselasyonların planlanılın onanması ile yeni yatırım alanian oluşacak ve yatırımcılara sunulacaktır" sözlerine yer verdi. 


KOSBİ HERKESİ KARŞILASIN


Toprak, KOSBİ'nin noktasını iyi tespit etmek gerektiğini belirterek, "Biz KOSBİ'yi doğudan batıya gelinen noktada KOSBİ'nin adeta İzmir'i karşıladığım İzmir'in ana giriş noktasında olduğunu bir cazibe merkezi olarak KOSBİ'nin buraya gelen herkesi karşılamasını diliyorum. Bizim bütün planlamalarımız buradaki bu önemli ve güzel alanda yatırımcılarımızın rahatça üretim yapabilecekleri alanların genişletilmesi ve mevcut durumda da burada istisnai ve çok özel üretilen ürünlerin burada yeni kurulan lojistik merkezi ve demiryolu ile istenilen noktaya hızlı bir şekilde ıılaştınlabilmektedir. Bu avantaj lan da tüm diğer avantajlar gibi iş dünyasına sunmak istiyorum. Kemalpaşa OSB'nin bu noktaya gelmesinde müteşebbis heyet olarak, icra organı olan yönetim kurulu üyelerimize, katkılarından dolayı KOSBİ Bölge Müdürü ve tüm çalışanlanmıza, tüm emeği geçenlere, üyelere, yönetim ve katkıları için tüm KOSBİ üyelerimizle birlikle teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz" açıklamasına yer verdi. Vali Toprak, incelemeler sırasında vatandaşlarla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi ve Kemalpaşa Yiğitler Barajındaki incelemelerden sonra Kemalpaşa'dan ayrıldı. 


Son Dakika


Geri Dön