24 / 04 / 2024

İzmir yüzde 30 prim yaptı!

İzmir yüzde 30 prim yaptı!

Kentsel dönüşüm ve yeni imar planlarıyla gayrimenkul piyasasının yükseleni İzmir, artan proje sayısı ve satış değerleriyle yatırımcılara fırsatlar sunuyor. İşte bölge bölge değer artış miktarları...



Gayrimenkul piyasasının en hareketli olduğu şehirlerden biri olan  İzmir  kentsel dönüşüm ve yeni imar planlarıyla yeni bir görünüme kavuşuyor. 


Konut piyasasında Bornova ve Karşıyaka Çiğli ilçeleri öne çıkıyor. Bunun yarımda halk arasında Manhattan Bölgesi olarak bilinen Yeni Kent Merkezi de içerisinde konut ihtiyacım da karşılayan karma projelerle dikkati çekiyor. 


Son dönemlerde Çeşme, Gaziemir, Narlıdere, Menemen, Buca ve Güzelbahçe ilçelerinin de hareketlendiğini belirten TSKB Gayrimenkul Değerleme Kıdemli Uzmanı Ecem Baştürk Gür, arsa stokunun sınırlı olduğu kentte prim oranları yüzde 30'u bulan bölgeleri sıraladı: 


MAVİŞEHİR: 2014 yılında ortalama metrekare konut fiyatı 3 bin 500 liraydı, bu yıl yüzde 4 bin 500 liraya yükseldi. İzmir genelinde prestijli konut ihtiyacım karşılayan bir bölge olması, kentin gelişme aksında konumlu olması, bölgede yeni alanların imara açılması, sosyal donatılar anlamında büyük firmaların kaliteli AVM'ler kurması, özel eğitim ve sağlık tesislerinin bölgede yer seçmesi sebebiyle konut kullanımı açısından tercih edebilirliği arttı. 


BAYRAKLI 2014 yılında ortalama metrekare konut fiyatı 5 bin 750 liraydı, 2015'te 7 bin 500 liraya yükseldi. 

Onaylanan yeni imar planıyla, bölgenin yeni kent merkezi olması, bölgeye yapılan yatırımlar, bölgede prestijli firmaların tamamlanan ve devam etmekte olan projeleri fiyatların artmasında önemli etken oldu. 


BORNOVA: 2014 yılında ortalama metrekare konut fiyatı 2 bin 500 liraydı, 2015'te 4 bin liraya yükseldi. Konut projeleri bakımından en çok tercih edilen ilçeler arasında, öğrencilerin yoğun tercihi ve projelerin yoğunluğunun yüksek olması bölgedeki fiyatların artmasına sebep oldu. 


BUCA: 2014 yılında ortalama metrekare konut fiyatı 2 bin 500 liraydı, 2015'te 3 bin 250 liraya yükseldi. Cazibe merkezi oldu. Özellikle öğrenciler tarafından çok tercih edilen bir bölge olması nedeniyle projelerin artması bölgedeki mevcut dokuya ait birim fiyatlarının yükselmesini sağladı. 


Sözcü




Geri Dön