26 / 04 / 2024

İzmir'de 1 milyon kişi imar barışında faydalanacak!

İzmir'de 1 milyon kişi imar barışında faydalanacak!

İzmir'de 1 milyonun üzerinde konut sahibinin Yapı Kayıt Belgesi düzenlemesinden faydalanması bekleniyor...



Kamuoyunda "imar barışı" olarak bilinen Yapı Kayıt Belgesi düzenlemesiyle vatandaşların imar ve iskan sorunu çözülecek. Düzenlemeden 13 milyon konutun faydalanması planlanıyor.İ zmir de bundan en çok faydalanacak şehirlerin başında...

İzmir'de özellikle Buca, Konak, Karabağlar, Bayraklı ve Çiğli ilçelerinden yoğun imar barışı başvurusu bekleniyor.

İzmir de 1 milyon kişi imar barışında faydalanacak!

"İmar barışı kentsel dönüşümün birinci ayağıdır"

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, Anadolu Ajansı'ndan Yusuf Şahbaz'a düzenlemeyle ilgili açıklamada bulundu.Varan, "İzmir, bu barıştan en yüksek payı alacak illerimizin başında geliyor. Yaklaşık 1 milyonun üzerinde konutun bundan faydalanmasını bekliyoruz. Vatandaşlarımızla görüştüğümüzde sevinçle karşılanan bir durum var." dedi.

Varan, İzmir'deki binaların yüzde 65'inin depreme dayanıksız olduğunu söyledi. Varan "Türkiye geneline bakıldığında İzmir'in bu konuda bir tık daha yukarıda olduğu görülüyor. Tüm ilçelerde böyle yapılar olmakla beraber merkez ilçelerde daha fazla bir yoğunluk olacağını bekliyoruz. İmar barışı kentsel dönüşümün birinci ayağıdır" açıklamasında bulundu.

"Rantsal dönüşüm işi bitti artık"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da konuyla ilgili konuştu. İmar barışı için kendilerine uzun zamandır talepler geldiğini ifade eden Dağ, "Söz konusu düzenlemeyle bunun ötesinde bir adım atıldı. Bu vatandaşın talebi ve isteğiydi. Önemli olan bizim İzmir'de geri dönüşümü sağlamamız. Bu sayede konutları olan vatandaşımıza imkan sağlamış olduk. Rantsal dönüşüm işi bitti artık. İzmir'de 1 milyondan fazla vatandaşımız 'gelecekte acaba benim evim ne olacak' diye bakmayacak. Bunu af olarak değil, barış olarak değerlendirmek lazım. Halkın da bunu böyle görmesi gerekiyor. Sürüncemede kalan bir konu şimdi resmi olarak kayıt altına alınıyor. Buradan gelen para kentsel dönüşümde kullanılacak" şeklinde konuştu. 


Geri Dön