30 / 03 / 2024

İzmir'de 2 hava meydanı ve 1 heliport projesi yapılacak!

İzmir'de 2 hava meydanı ve 1 heliport projesi yapılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Ulaştırma Altyapısının Geliştirilmesi projesi İzmiri ve özellikle Çeşmeyi sevindirdi



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Ulaştırma Altyapısının Geliştirilmesi projesi İzmiri ve özellikle Çeşmeyi sevindirdi. Proje çerçevesinde 2014e kadar 6 hava meydanı projesine devam, 2 yeni hava meydanı projesi ve 1 adet helipet projesi öngörülüyor. Yatırım kararları kapsamında, İzmirde Vecihi Hürkuş Havaalanı İnşaatı ve  İzmir  Çeşme Havaalanı inşaatlarının 2014 yılında bitirilmesi planlanıyor. Bakanlık 2012 İdare Performansı Programı Taslağında yer alan bilgilere göre iç ve dış hatlarda yolcu trafiği  2013 sonunda 130 milyona yükselecek.

Turist sayısı katlanır
İzmirin Çiğli bölgesindeki askeri havaalanı yanında inşa edilmesi planlanan Vecihi Hürkuş Havaalanı özellikle kentin kuzeyinde yer alan limanlar bölgesine hitap edecek. Havaaalanı, temeli geçtiğimiz haziran ayında atılan ve Türkiyenin en büyük kontenyer limanı olarak yapımı sürdürülen Çandarlı Limanı ile bölgede doğacak hava ulaşımı potansiyeline de yanıt verecek.
Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, 1994 yılında yapımına başlanan ancak atıl kalan havaalanının uluslararası standartlarda yapılı halinde özellikle yabancı turistin gelmesi yönünden ilçeye büyük katkısı olacağını belirtti.
Çeşmenin kışlık nüfusunun 25 bin civarında olduğunu söyleyen Tütüncüoğlu, yazın bu sayının 550 bine ulaştığını havaalanının yapılması halinde turist sayısını katlayacak bir potansiyelleri olduğunu ifade etti.  

Avşaya helipet yapılacak
Öte yandan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 2012 yılı İdare Performansı Programı Taslağından Anka Ajansının yaptığı belirlemelere göre ise, Elazığ Havaalanı, Iğdır Havaalanı, Bingöl Havaalanı, Hakkâri Havaalanı, Şırnak Havaalanı, Ordu Giresun Havaalanı, Balıkesir Avşa Adası Helipet Projesi, İzmir Vecihi Hürkuş Havaalanı inşaatı, İzmir Çeşme Havaalanı inşaatlarının 2013 ve 2014 yılları arasında tamamlanması hedefleniyor.

İzmirin şansı döndü

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Bize göre İzmirin şansı döndü. Yeni havaalanı müjdelerini de bunun bir parçası dedi.Adnan Menderes Havalimanını 2011in ilk 6 ayında 3 milyon 927 bin yolcunun kullandığını, böylece ilk defa ilk 6 aylık yolcu sayısının İzmirin nüfusunu geride bıraktığını belirten Demirtaş, ildeki hareketliliğe ilişkin olarak şunları söyledi: İzmirde, Alsancak Limanı dışında Aliağa Nemrut körfezinde işleticileri farklı, özel sektöre ait olan toplam 5 iskeleye yılda yaklaşık 3 bin gemi yanaşıyor. Çandarlı Limanının da yapımı başladı. Çeşme ise dünya çapında bir turizm yıldızı. Özetle , İzmirin hızlı gelişimineiki yeni havaalanı büyük katkı verecek.
Milliyet


Geri Dön