18 / 04 / 2024

İzmir'de 66 inşaata mühür!

İzmir'de 66 inşaata mühür!

Önceki gün meydana gelen asansör kazasının ardından İzmir'de İş Teftiş Kurulu Başkanı Şuayip Er, denetledikleri 400'e yakın inşaattan 66'ısını, iş güvenliği olmadığı gerekçesiyle mühürlediklerini açıkladı









İş Teftiş Kumlu  İzmir  Grup Başkanı Şuayip Er, İstanbul'da Torunlar'm inşaatında 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasından sonra sektöre yönelik denetimlere başladıklarını ve 66 inşaatın faaliyetini durdurduklarını açıkladı. Egedesonsöz'den Sinan Doğan'm haberine göre, İZSIAD'm 'İş İşten Geçmeden' sloganıyla Tepekule Kongre Merkezi'nde düzenlediği İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi'nin açılışında konuşan Er, madencilik ve inşaat sektörünün denetim altında tutulması gerektiğini söyledi. 


8 gün kapatıldı


Toplu ölümlerde madenciliğin, en çok ölümlü kazada ise inşaat sektörünün başta geldiğini dile getiren Er, "Biz 8 Ekim'de bütün iş müfettişi arkadaşlarımızı tüm inşaatlara gönderdik. 10 gün içinde 400'e yakın inşaatı denetledik. 66 tanesini 8 günde kapattık" dedi. Bu denetimlere rağmen Karşıyaka Örnekköy'de bir kaza yaşandığını belirten Şuayip Er, "Dış kaplama yapan asansör düşmüş. O asansörün korunaklı olması lazım. Fakat kişisel koruyucu tedbirler yine alınmamış" diye konuştu. EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, "İş güvenliği konusunda Zambiya, Zimbabwe kadar olamadık" diye konuştu.


Milliyet Ege




Geri Dön