20 / 04 / 2024

İzmir'de denizin kaçak olarak doldurulması ile ilgili soruşturma başlatıldı!

İzmir'de denizin kaçak olarak doldurulması ile ilgili soruşturma başlatıldı!

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndaki taşıt alt geçidi inşaatında gerekli yasal onay alınmadan denizi dolduran sorumlular hakkında 3621 sayılı kıyı kanununa muhalefetten işlem yapılacağı bildirildi.



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda yapımını sürdürdüğü karayolu taşıt alt geçidi inşaatında yasa ve yönetmelikleri hiçe sayarak izin almadan denizi doldurması Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. Halen yapımı süren inşaat, Konak Belediyesi sınırları içinde kaldığı için İl Müdürlüğü ilçe belediyesine yazı gönderdi. Müdürlük, söz konusu imalatlarla ilgili onaylı plan olup olmadığını, deniz dolgu işlemi için gerekli izinlerin alınıp alınmadığını sordu. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İl Müdürü Selahattin Varan henüz ilçe belediyesine yazdıkları yazının cevabının ellerine ulaşmadığını söyledi. Varan,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda alt geçit imalatı yapılırken denizi izinsiz olarak doldurduğunu, dolayısıyla kaçak imalat yaptığını belirtti. Varan, proje kapsamında yapılmak istenen yeni iskelenin de işli olduğu 5 bin ölçekli nazım imar planı ile 1000 ölçekli uygulama imar plan teklifinin müdürlükçe yürütülen iş ve işlemler kapsamında değerlendirilerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderildiğini fakat söz konusu alanla ilgili planlama sürecinin halen devam ettiğini söyleyerek, "Bakanlık henüz planları onaylamadı" diye konuştu. Denizin kaçak olarak doldurulması ile ilgili iş ve işlemleri başlattıklarını, bu kapsamda ilçe belediyesine yazdıkları yazının cevabını beklediklerini belirten Varan, "Yazdığımız yazıya ilçe belediyesinden gelecek cevabın ardından sorumlular hakkında 3621 sayılı kıyı kanununa muhalefetten yasal işlem başlatacağız" diye konuştu.


ADNAN KAHVECİ'DE DE YAPTILAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin daha önce benzer bir hukuksuz uygulamayı Anadolu Caddesi'ndeki Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı'nın yapımı sırasında da gerçekleştirdiğini hatırlatan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki kaçak imalatlarla ilgili gerekli girişimleri başlattıklarını söyledi. Dolgu yapılan alan kıyı kenar çizgisi içinde kaldığı için yetkinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda olduğunu hatırlatan Varan, "İlçe belediyesine resmi yazı ile bir takım bilgi ve belgeler istedik. Henüz bir yanıt alamadık. Söz konusu imalatın yapıldığı yol kentin ana arterlerinden birisi. Çok aktif bir yol. Orayı mühürlemek gibi bir işlem yapılıp yapılmamasına ben karar veremem. Onunla ilgili bakanlıkla görüşüp oradan gelecek talimata göre hareket etmemiz gerekiyor" dedi.


Sabah


Geri Dön