26 / 04 / 2024

İzmir'de deprem mağdurları kentsel dönüşüm için çözüm bekliyor! 

İzmir'de deprem mağdurları kentsel dönüşüm için çözüm bekliyor! 

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka bugünkü köşe yazısında İzmir depremi mağdurlarının kentsel dönüşüm için çözüm bekleyişlerini kaleme aldı.



İzmir'in Bayraklı ilçesinde oturan vatandaşlar deprem sonrası ilçede hayata geçecek kentsel dönüşüm projesi için verilen kredi desteğinin uzatılmasını bekliyor. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka bugünkü köşe yazısında vatandaşların isteğini kaleme aldı. 

Bayraklı'da yaşayan Selim Tanır isimli vatandaş kentsel dönüşüm kredi desteğine ilişkin taleplerini dile getirerek şunları söyledi:

İzmir de deprem mağdurları kentsel dönüşüm için çözüm bekliyor! 

“Ben emekliyim. 30 Ekim 2020 tarihinde İzmir’de meydana gelen deprem dolayısıyla binamız hakkında orta hasar raporu verildi. Deprem sonrası devlet büyüklerimiz sağ olsunlar bizlerle çok ilgilendiler. Depremden beş ay sonra  İzmir  Büyükşehir Belediye Meclisi Bayraklı için kentsel dönüşüm kararı verdi. Biz de çok sevindik. Sayın Cumhurbaşkanımızın kararıyla 200 bin TL kentsel dönüşüm kredisi onaylandı. Biz de binamız için müteahhitlerle görüşmeye başladık. 100 metrekare dairemiz için bizden 350 bin TL istendi. Ben emekliyim, 3200 TL maaş alıyorum. Yaşımızdan ötürü bankalardan kredi alma şansımız düşük. Kısacası, bizler bu yaşta mağdur olduk. Devletimizden isteğimiz kentsel dönüşüm kredi vadesinin 20 yıla çıkarılması ve bizim ödeyebileceğimiz daha az faizli kredi verilmesi. Böyle kredi verilirse evimizde kira öder gibi ödeyebiliriz. Öldükten sonra evlatlarımıza bırakabileceğimiz bir evimiz olur. Bunun için, devlet büyüklerimizden bizleri memnun edecek karar almalarını bekliyoruz”


Geri Dön