16 / 04 / 2024

İzmir'de doğalgazsız ev kalmasın kampanyası başladı

İzmir'de doğalgazsız ev kalmasın kampanyası başladı

İzmirgaz, evini doğalgaza dönüştürmek 18 ay vade imkanı sunarken, sadece mutfağında kullanacakları da 18 ay vade ile 55 TL'ye abone yapacak



İzmir'de bugüne kadar 138 bin haneyi doğalgaza kavuşturan, 480 bin hanenin kapısına kadar doğalgazı ulaştıran İzmirgaz, kentte doğalgaz kullanmayan hane kalmaması için 2 yeni kampanya başlattı. Evinin tamamını doğalgaza dönüştürmek isteyen İzmirliler için sıfır faizle 18 ay vade imkanı yaratan İzmirgaz, sadece mutfağında doğalgaz kullanmak isteyenleri ise 18 ay vade ile bir tüp parası olan 55 TL'ye doğalgaz abonesi yapacak.

Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan İzmirgaz Genel Müdürü Burçin Yandımata, kampanyayı kiracıları da kapsayacak şekilde her bütçeye uygun olarak yapılandırdıklarını belirterek, İzmir'de doğalgazsız ev kalmamasını hedeflediklerini söyledi.

FAİZSİZ, KEFİLSİZ
Başlattıkları iki seçenekli kampanyayla evinin tamamını doğalgaza dönüştürmek isteyenlerin tüm masraflarının 18 ay vade ve sıfır faizle kredilendirebileceğini dile getiren Yandımata, doğalgazı sadece mutfağına almak isteyenlerin de yine sıfır faiz ve 18 ay vadeyle ayda 55 lira ödeyerek doğalgazı mutfakta kullanılabileceğini kaydetti.

Kampanyayı kredi veren kuruluşla işbirliği yaparak hazırladıklarını ifade eden Yandımata şöyle konuştu: "Ayda bir mutfak tüpünün bedeli ile İzmirliler doğalgaz abonesi olabilecek. Bu fiyata mutfak içi tesisat dönüşümü, abonelik ve güvence bedeli dahil. Peşinatsız, masrafsız ve kefilsiz olan bu kredilerden yararlanmak isteyen İzmirlilerin, kampanyaya dahil olan İzmirgaz yetkili iç tesisat firmalarına vatandaşlık numaralarının yer aldığı kimlikleriyle başvurmaları yeterli olacak. Kışa girilen bu dönemde doğalgaza geçiş için yoğun talep yaşanıyor. Bu nedenle işlemlere ne kadar erken başlanırsa, o oranda avantaj sağlanacak."

'ZAM DÜŞÜNMÜYORUZ'
16 milyon dolarlık yatırımla, 10 bölgede 32 mahalleyi kapsayan altyapı çalışmalarını bu ayın sonuna kadar tamamlamış olacaklarını, bu yatırımla 10 bin binayı ve bunları kapsayan 80 bin haneyi doğalgazla buluşturduklarını dile getiren Yandımata, böylece İzmir'de doğalgaz kullanabilir hane sayısının 480 bine ulaştığını vurguladı. Kentte doğalgaz abone sayısının 138 bine ulaştığını, kışa girilen dönemde talepteki artışla birlikte 200 binli rakamlara ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Yandımata, "110 metrekare bir evde yaşayan 4 kişilik bir ailenin ısınma, mutfak ve sıcak su için ödediği doğalgaz bedeli yıllık ortalama KDV dahil toplam 700 lira. Bu kışı doğalgaza zam yapmadan geçirmeyi planlıyoruz" dedi.
YeniAsır/MURAT ŞAHİN


Geri Dön