19 / 03 / 2024

İzmirde Esnaf AVM dönemi başlıyor!

İzmirde Esnaf AVM dönemi başlıyor!

Türk kooperatifçilik sektörünün öncü isimlerinden Ege Koop ve İzmir Kemeraltı Esnaf derneği el ele verince, Türkiye’de ilk kez uygulanan bir model İzmir’de hayata geçiyor



Türkiye’de esnafın gücü hızla erirken,  İzmir  yeni bir modele öncülük yapmaya başladı. İzmir ve genelinde 25 bin konutun yapımına imza atan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ile kentin geleneksel çarşısı Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Mehmet Gülaylar, Esnaf AVM (Alışveriş Merkezi) kurmak için bir araya geldi.

Bebek AVM yolda...
İlk model “Dünya Evi” konseptiyle oluşturuldu. Düğün ve gelinlik sektörü, hatta ev kurmak için birçok ürünün yer aldığı, AVM standartlarında oluşturulan yapıya ilk etapta 26 esnaf ortak oldu.
Türkiye’de kullanılan gelinliklerin yüzde 75’inin İzmir’de üretilmesi nedeniyle ilk etapta düğün konseptiyle bir AVM oluşturduklarına dikkat çeken Gülaylar, projeyi ve hedeflerini şöyle anlattı:
“Esnaf projede, yatırımcı veya alt kiracı olarak yer alırken, isteyen salonları kiralayabilecek. Ürünler üst marka olarak ‘Dünya Evi’ adıyla satılacak, ayrıca kendi markaları olacak.”
Esnafın günümüz AVM koşullarında yer alabilmesinin zor olduğuna işaret eden Hüseyin Aslan ise Dünya Evi AVM’den sonra kırtasiye, doğum öncesi gereçler ile bebek eşyaları ve elektronikte “Esnaf AVM” kurmak için hazırlık başlattıklarını söyledi.
Projeyi esnaf için kurtuluş projesi olarak gördüklerine değinen Aslan, Dünya Evi AVM’nin 14 Şubat Sevgililer Günü’nde açılacağını söyledi.
Milliyet


Geri Dön