23 / 04 / 2024

İzmir'de gayrimenkul sektörü iyi durumda!

İzmir'de gayrimenkul sektörü iyi durumda!

İzmir gayrimenkul piyasasın dan mutlu haberler var. 2015 ile birlikte birçok firmanın milyon dolarlık projeleri açıkladığı İzmir gayrimenkul sektöründe keyifler yerinde.



İzmir gayrimenkul piyasasın dan mutlu haberler var. 2015 ile birlikte birçok firmanın milyon dolarlık projeleri açıkladığı İzmir'de keyifler yerinde. Bunun en canlı tanığı ise Kavuklar Grubu nun en genç şirketi Kavuklar Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk... Kavuk, hem kendi şirketlerinde, hem de  İzmir  piyasasında işlerin çok iyi gittiğini söylüyor. 



KENTİN REYTİNGİ YÜKSEK 

Metehan Kavuk'la hem 22 Ekim'de açılması planlanan üzeri açılır kapanır AVM'si bulunan Point Bornova'daki son durumu, hem İzmir gayrimenkul piyasasını, hem de gelecek planlarını konuştuk. Kavuk, yılın ilk yarısında 450 konut satışı yaptıklarını belli terek. "Bu sayı bizim 2015 hedefimizdi. Ama yılın ilk yansında satınca revize ettik. 2015 hedefi 650 oldu. 2015 bizim bugüne kadarki en iyi yılımız durumunda. 


Seçim, koalisyon, erken seçim gibi etkilere rağmen bizde işler çok iyi. Satış ofislerimiz dolu. Bu durum bize özel değil. Sektörün genelinde keyifler yerinde. Burada İzmir'in reytinginin de katkısı yadsınamaz. Konut alanında İzmir'in patlama yaptığı donem de İstanbul ve  Ankara  çok iyi durumdaydı. Ama bir süre soma orada işler olumsuza döndü, izmir ise yükselişini sürdürdü ve sürdürüyor. Kentin konut alanında açığı oıta. Bu da talebi canlı tutuyor" dedi. 


İZMİR BAYRAĞI YURT DIŞINDA DALGALANACAK 

Bayraklı Tower'la başlayan 'Yeni Kent Merkezi'ne ses getirecek bir projeyle de dönüş yapacaklarını açıklayan Metehan Kavuk, birçok farkındalık barındıracak bu projenin en büyük artısının ise bölgedekilerin aksine uygun fiyatla satışa çıkması olarak gösteriyor. Kavuk, önümüzdeki yıl hayata geçmesi hedeflenen proje hakkında ise şunları söyledi: "260 metre yüksekliğinde 62 katlı bir yapıyla Yem Kent Merkezi'ne dönüyoruz. Çarşı, rezidans ve ofislerin yer alacağı karma bir proje olacak. Bunların yanı sıra gündeminizde yurt dışı da var. İzmir bayrağını yurt dışında dalgalandumak ' istiyoruz. Şu an Amerika'da çok ortaklı bir yapının içindeyiz. İleride bunlara yenileri de eklenecek. Ayrıca yabancıya da İzmir'den konut satmak adınaa farklı planlanınız bulunuyor.


22 EKİM DE AÇILIYOR 

160 mağazanın yer aldığı Point Bornova projesinin ustu açılır kapanır AVM bö lümünü 22 Ekim'de açmaya hazırlandıklarını söyleyen Metehan Kavuk, mağazaların yüzde 95'inin kiralandığını, bunların yüzde 40'ının ilk kez İzmir'e geldiğini aktardı. Kavuk, şöyle devam etti: "Bu yüzde 40'm aslında yüzde 10'u İzmir'de var ama bizim AVM'de açacakları mağazalarının konseptiyle ilk kez var olacaklar. Kiralamanın yapılmadığı yüzde 5'lik kısmı ise Türkiye'ye ilk kez gelecekler için ayırdık. Burada da ilerleyen zamanlarda sürprizlerimiz olacak. 


İzmir'deki en fazla lüks marka barındıran AVM olacağız. Çocuklar için de 5 bin metrekarelik alan da dünya kurduk. Bunun bin metrekaresi 22 Ekim'de. diğer kısmı da ilerleyen günlerde açılacak. Hem eğlenceli, hem de öğretici bu merkezi İzmir'e kazandırmaya hazırlanıyoıuz. Konutlarımız ise 2016'da tamamlanacak." 


Hürriyet Ege 


Geri Dön